Gröna Lund har de senaste åren fyllt parken med nya attraktioner nästan varje år. 2015 var det ”House of nightmares” med riktiga människor som skrämde slag på besökarna. 2013 var Eclipse – världens högsta StarFlyer – nyheten. 2011 berg-och-dalbanan Twister.
2016 är det på restauranger och matupplevelser som Gröna Lund lägger extra fokus. Man har investerat 10 miljoner och anlitat en av Sveriges främsta kockar – Jonas Dahlberg – som kreativ kulinarisk ledare. Ihop med grönans kockar har han skapat två nya restauranger – Fiesta Taquria och Hekto BBQ – samt en ny milkshakebar och uppgraderat Biergarten.
Igår var jag förbi för att provsmaka maten i dessa nya restauranger och det är verkligen ett lyft. Häng med!
Fiesta Taquria & Bar.
Bakom barnkarusellerna ”Elefanterna” och ”Lilla pariserhjulet” låg tidigare restaurangen ”Crazy’s”. på samma plats ligger nu Fiesta Taquria & Bar. Inspiration för inredningen har man hämtat bland annat från Hotel Mixicola i Bali och maten från Mexiko, Sydamerika och södra Californien. Här är tanken att man tar in ett massa olika små rätter och delar på!
Hekto BBQ
Med inspiration från food trycks i New York har man skapat ”Hekto BBQ” nere vid pontonen på Gröna Lund. Här kan man välja mellan rätter som långkokt oxbringa eller rökt kycklingdrumstick som man betalar för per hekto, eller så finns färdiga kombos för 125 kronor. Egengjord majonäs och ketchup.
Biergarten – nu inglasad
Jetline Milkshakes – 50-tals milkshakebar.
Mjölk och glass som mixas t ex med oreokakor och toppas med grädde!
Detta var matnyheterna från Gröna Lund i år! Nu ser vi fram mot premiären på Lördag 23/4 (även om vi oftast har som allra roligast när vi går till Grönan en dag när nästan ingen annan är där, läs mer här)!
Ett perfekt inlägg att läsa strax innan lunch, när hungern gör sig påmind… 🙂
🙂 @dryden!