Högst upp i NK-huset på Hamngatan, längst in i lokalen, ligger Bobergs Matsal. Detta är ingen restaurang man går till för en spontanlunch utan här bokar man bord i förväg när man har en affärslunch, vill fira något speciellt eller bara har en allmänt tilltagen lunchbudget.
Den K-märkta lokalen har sett ungefär likadan ut i hundra år men sedan förra året så är det stjärnkrögaren Björn Frantzén som driver Bobergs Matsal, som förra året utsågs till Årets Affärskrog 2015 i Dagens Industri.
Jag var här på en affärslunch för ett par månader sedan och det var så bra att jag bokade bord här i veckan igen när min mamma kom upp för att fira min födelsedag. Häng med och kolla in en av Stockholms vackraste lunchrestauranger!
Lunch på Bobergs Matsal
Efter hovmästaren visat oss till vårt bord kom en servitris fram med fuktiga handdukar. Älskar den lyxiga känslan av att starta ett restaurangbesök på detta sätt.
Sen får man in lite bröd och smör. Ibland är brödet på finare restauranger så gott att man inte kan motstå det. Detta bröd var dock ganska basic.
Räksallad på Bobergs matsal
Jag var inte superhungrig så jag nöjde mig med en räksallad, som dock visade sig vara enorm! Massor med ”handskalade” räkor. (Tyvärr inte handskalade på plats utan i en fabrik långt bort men goda ändå, ihop med avokado, forellrom, fänkål, dill och en god dressing). Vackert monterad på en marmorskiva.
Till det ett glas riesling – det var ju ändå en födelsedagslunch!
Kaffe och kakor på Bobergs matsal
Här kör de in en liten vagn när de serverar kaffet, med sju sorters kakor och en tårta. Mest populär bland ”kakorna” är tryffeln (och minst populär chokladsnittarna). Vi valde dock denna födelsedagslunch en liten bit av brownietårtan som var lika god som den såg ut!
Ja, vi satt kvar så länge att det blev nästan tomt i lokalen innan vi gick!
Så härligt ställe att äta en finlunch på. Men det kostar därefter. Räksallad 225:- och en liten brownie 70:-.
Öppet måndag–fredag 11.00 – 15.00 och lördag 12.00-17.00. Läs mer på bobergsmatsal.se