För ett par månader sedan öppnade Markus Aujalay sin tredje restaurang – Tegelbacken. Den är belägen i det anrika Centralpalatset (där man tidigare hittade restaurang Seikoen – Sveriges första japanska restaurang som 1979 först i landet med att servera sushi). Tegelbacken var nominerad till Gulddraken 2017 och är den mellanpriskrog som det snackas mest om i Stockholm just nu. Vi har varit där och provat menyn, häng med!
Restaurang Tegelbacken Recension
Det är en mysig och ombonad inredning, med stoppade stolar och höga soffor längs väggarna. Menyn är uppbyggd av kalla och varma mellanrätter för mellan 185-220:- st, där tanken är att man ska ta in 3-4 stycken per person. Vi tog såklart olika för att kunna prova många olika rätter. Men det var inte så lätt att välja – så mycket som verkade gott!
Kalla rätter på Tegelbacken
Av de fem kalla rätterna testade vi tre; Råbiff, Carpaccio av hälleflundra och Grillad bläckfisk. Så gott och snyggt upplagt. Dessutom fanns ett bra utbud av viner på glas och när vi inte kunde bestämma oss fick vi smaka lite av de vinerna vi velade mellan, uppskattar verkligen när man ges möjlighet till det. Trevlig och påläst servitris som kunde svara på alla våra frågor om rätterna och även ge tips om passande viner.
Varma rätter på Tegelbacken
De varma rätterna, 7 till antalet, var det om möjligt ännu svårare att välja mellan. Vi fastnade för Tortellini med Karljohansvamp, Bakad torsk med blåmusslor och Grillad oxrygg.
Dessert och ost på Tegelbacken
Efter dessa rätter var vi ganska mätta, men sugna på att testa något från ”sött”-delen på menyn. Så vi tog in deras ost med ett glas portvin och en liten kula sorbet, perfekt avrundning!
Supergod mat och bra service. Kan verkligen rekommendera en middag här!
Vilken fantastisk kväll att minnas.Tack Magnus för din vänlighet, och ett stort tack till er kockar som tillfredsställde våra gommar. Vi vill även tacka den trevliga personal för ett fantastiskt trevligt bemötande. Servicen var toppnotch.
Är du/ni i Stockholm är det ett måste att besöka Tegelbacken. Markus, du ska vara stolt och glad över din fina och kunniga personal.