Icehotel i Jukkasjärvi öppnar för säsongen 2018 – nya sviter och Chef’s table på Verandan

Dela inlägget:

För snart två år sedan spenderade jag en helg på Icehotel uppe i Jukkasjärvi och det var en riktigt häftig upplevelse. Det är maffigt att gå in i iskyrkan, isbaren och i sviterna i Icehotell, men det som jag minns mest är hur det var att sova i Icehotel. Tjocka väggar av is och snö, som inte släpper igenom det minsta ljud skapar en kompakt tystnad. Kylan som gjorde att jag vaknade flera gånger av att jag råkat dra upp sovsäcken i sömnen. Hur det är att gå upp på morgonen och direkt in i bastun och där prata med de andra gästerna om upplevelsen. Läs här mer om min första och andra dag på Icehotel. Jag skrev då även ett reportage om vistelsen för Expressen Allt om Resor som ni hittar här.

Rum och sviter på Icehotel i Jukkasjärvi 2017/2018

Trots att jag inte sov bra och egentligen inte gillar kyla är jag verkligen sugen på att åka tillbaka upp till Jukkasjärvi, inte minst när jag kollat in årets rum och sviter som ser coolare ut än någonsin. Min favorit är ”KING KONG av Lkhagvadorj Dorjsuren som ni ser högst upp i detta inlägg. Nedan några flera av av de coolaste rummen:

Icehotel i Jukkasjärvi
GROUND RULES av Carl Wellander och Ulrika Tallving
Icehotel i Jukkasjärvi
FOLLOW THE WHITE RABBIT av AnnaSofia Mååg och Niklas Byman
Icehotel i Jukkasjärvi
DANGER: THIN ICE av Franziska Agrawal (rum på Icehotel 365 som är öppet året runt)
Icehotel i Jukkasjärvi
DAILY TRAVELLERS av Alem Teklu och Anne Karin Krogevoll
Icehotel i Jukkasjärvi
SPACE ROOM av Adrian Bois & Pablo Lopez
Icehotel i Jukkasjärvi
QUEEN OF THE NORTH av Emilie Steele & Sebastian Dell’Uva

Alla ovan bilder lånade från Icehotel. Fotograf Asaf Kliger.  

Vill man inte sova i rummen kan man vissa tider på dagen gå en tur och kolla in alla rum. Läs mer på Icehotel.com

Chef’s table på Icehotel

Nytt för i år i Icehotels restaurang är att kökschefen Alexander Meier presenterar en tolvrättersmeny som fokuserar på lokala råvaror, men med en oförglömlig ”twist”. Granskott, hjortron och havtorn är några av smakerna som återfinns på menyn. Det låter likt det jag åt när jag var uppe på Icehotel, då åt jag en riktigt bra avsmakningsmeny på ett litet bord i köket.

Nytt för i år är att man även kan maxa sin upplevelse med ett ”Isogram” – en blombukett av is som levereras till bordet, eller en ishälsning levererad till hotellrummet.

Isbar på Icehotel och i Stockholm

Icehotel har en stor isbar som byggs upp och smälter ner igen varje år. Den besökte jag såklart när jag var där uppe!

Men är det bara en iskall drink man är ute efter finns den på närmare håll, på Icebar nere vid Centralstationen i Stockholm som vi också besökt. Läs mer om den här!

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Årets bästa julöl 2024 – Hitta den godaste julölen till julbordet

Letar du efter Årets bästa julöl 2024 för att få den perfekta drycken till julbordet? Då är detta...

Bubble Cruise med Tallink Silja – en dröm för en champagneälskare

Älskar du champagne och vill lära dig mer om denna ädla dryck samtidigt som du får testa riktigt...

Webblansering av Springbank Whisky i november 2024 – Fyra olika årgångar

Då och då släpps nya flaskor på Systembolaget som endast kan bokas via deras webblansering, och nu i...

Saker att göra på Menorca – En guide till Medelhavets gömda pärla

Letar du efter tips på saker att göra på Menorca? Då har du kommit rätt! Menorca är en...