Idag presenterades årets Nobelkockar och det är en av mina favoritkockar som kommer att laga maten vid detta prestigeevent – Tom Sjöstedt från Lilla Ego. För desserten står Daniel Roos.
I all hemlighet har arbetet med menyn till banketten pågått sedan i våras med tillagningar och provsmakningar. Temat för året är Is och för själva festen på söndag har man hämtat stora mängder is från torne älv. Så man kan säkert få se en och annan isskulptur.
Om maten är i närhet så god som den råstekta hummer jag åt på Lilla Ego i lördags kommer garanterat gästerna bli nöjda!
https://www.instagram.com/p/BcNkxs7jUKC/?taken-by=matochresebloggen.se
Nobelveckan i korthet:
- 6 december, 13.00: Presskonferens med litteraturpristagaren på Svenska akademien.
- 6 december, 14.00: Presskonferens med medicinpristagarna på Nobel Forum.
- 7 december. 09.30: Presskonferens med fysik-, kemi- och ekonomipristagarna på Vetenskapsakademien.
- 7 och 8 december: Pristagarnas Nobelföreläsningar.
- 10 december, 16.30–17.42: Nobelprisutdelningen i Konserthuset.
- 10 december, 19.00–22.50: Nobelbanketten i Stadshuset.
Testa nobelmenyn på Stadshuskällaren
Vill du testa Tom och Daniels meny? På Stadshuskällaren serverar man alla menyer från 1901 fram till idag. Så inom kort kommer man där kunna äta årets nobelmeny!
Jag var där på ett mingel för några veckor sedan och kollade in matsalen där menyn serveras – självklart på samma porslin som på nobelmiddagen.
Webb: stadshuskallarensthlm.se
Pris Nobelmeny: 1865:- per person inklusive vinpaket