Efter en omfattande ombyggnation öppnade den japanska badanläggningen Yasuragi åter upp dörrarna på nyårsdagen. På utsidan ser det likadant ut som tidigare, men inne i den stora anläggningen har man byggt om för att skapa fler möjligheter till avkoppling, renoverat restaurangerna och även lagt till en ny vegansk restaurang.
Jag tog med min fru hit en kylig Januarieftermiddag för att kolla in det nya badet och prova den nya menyn i a la cartérestaurangen. Vi har varit på Yasuragi flera gånger tidigare och gillar verkligen konceptet så det var svårt att se vad som skulle bli bättre. Men efter att ha tillbringat några timmar här förstår vi varför man satsat så stora resurser på att förnya badet, det är nu ännu mer platser för bad och avkoppling och designen känns ännu mer japansk.
Japansk tvagning på Yasuragi
Precis som tidigare börjar man besöket i badet med en japansk tvagning, där man sitter på låga träpallar och häller hett vatten över sig själv ur små trähinkar. Här finns nu även flera olika bastus och heta bad.
Badmiljö inspirerad av japanska innergårdar
Efter badet fortsätter man in i den stora bad- och bastumiljön som är inspirerad av japanska innergårdar. Där det förut fanns en stor badbassäng finns nu istället ett par mindre bassänger, torr- och ångbastu och en iskall pool.
Fotbad och sovbastu
Längre in finns ett japanskt fotbad och en sovbastu där man med gott samvete kan slumra till. Här finns även en grund bassäng byggt vid berget som Yasuragi vilar på.
Nyrenoverade restauranger på Yasuragi
Efter att ha njutit av badet fortsatte vi upp till à la carte restaurangen där man serverar en trerättersmeny som ingår i ”kvällspaketet” man kan köpa om man inte bor kvar här.
Man väljer själv rätter från fyra olika förrätter, varmrätter och desserter och självklart är det japanska rätter på menyn. Riktigt goda och intressanta rätter. Jag startade med en tartar på halstrad kammussla och lättrökt lax som serverades med rökt majonnäs, kimchi, savojkål och rispapper. Supergod! Min fru tog en maki med hummer, avocado, salladslök, gurka, sojamajonäs och srirachasås som var helt perfekt.
Till varmrätt valde min fru pannstekt kycklingbröst med tryffelteriyakisås, rostad blomkål, pak choy och friterad sötpotatis som var bra, men jag gillade min torskrygg ännu mer – med bakad kål, sesamsjögräs samt picklad fänkål och tonkatsusås med rött ris. Supergod!
Även desserterna var riktigt bra och det var svårt att bestämma vilka vi skulle välja. Till slut föll valet på en yuzucurd med mördegssmulor, hallon och lakritsmaräng och en chokladkaka med ingefärskola, blodapelsin och pistage. Så läckert!
Mer bad och bastu…
Vi hade bokat en ganska tidig tid för middag och rätterna serverades snabbt, så när vi ätit klart återvände vi till badet. Nu var det helt tomt här så vi hade det i stort sett för oss själva.
Jag älskar verkligen detta bad och kan varmt rekommendera en kväll här med bad, bastu och middag!
Åldersgräns på Yasuragi – 16 år
Yasuragi har en åldersgräns på 16 år, men har tidigare haft veckor på sommaren där barn är välkomna – ”Yasuragi for kids”. Vill du läsa mer om hur det är att ta med barnen under en sån vecka finns ett tidigare reportage om just det här!
Vårt besök gjordes i samarbete med Yasuragi, men åsikter och tankar är som vanligt mina egna.
Så mysigt 🙂
Ja, supermyyyyyzzzz! 🙂