Dinner Time Stories är ett pop-up koncept där man använder avancerad 3D-teknik, storytelling och en innovativ meny för att skapa en middagsupplevelse utöver det vanliga. Efter pop-ups i Dubai, London och Berlin befinner sig Le Petit Chef just nu på hotellet At Six i Stockholm. Vi var där och testade detta nya middagskoncept – häng med!
Dinner Time Story på At Six med Le Petit Chef
Le Petit Chef är en liten animerad fransk kock som tar oss med genom middagen genom projekterade 3-d filmer på bordet och en stor duk längs hela väggen i den tillfälligt uppbyggda matsalen. Denna gång är det en resa längs sidenvägen i fotspåren av Marco Polo och en sexrättersmeny med inspiration från Mellanöstern, Indien, Kina, Himalaya och Frankrike. Rätterna har skapats av Andreas Askling som är Executive Chef på At Six. Till menyn kan man köpa till ett matchande dryckespaket.
Middagen inleds med en fördrink i At Six konferenslobby innan vi får gå in i den för detta ändamål uppbyggda matsalen. Vid varje plats runt borden finns en bok uppslagen och det är på den och bordsduken som berättelsen tar plats. Little Chef tar oss först med på en resa ut på havet och vi serveras en låda med ett läckert ostron med rom och gurka samt en skål med kammussla. Samtidigt ändrar hela rummet karaktär då havet projeceras på duk och vägg – coolt!
Resan fortsätter över öknen till Mellanöstern där vi serveras en låda som innehåller en lammtartar med stekt lök och tabbouleh – supergott.
Anteckningsbok till varje rätt
Till varje rätt kommer det även in en liten anteckningsbok där man uppmuntras att skriva in små hälsningar till kommande gäster. Kul att se vad tidigare gäster skrivit och tyckt om maten och upplevelsen.
I Indien serveras vi en kycklingterrin med garam masala majonnäs som nog var den godaste rätten på menyn – här skulle man velat haft en större portion! Det tyckte även flera andra som lämnat en hälsning i anteckningsboken jag fick till denna rätt.
Från Himalayas topp kom en iskall sorbet på Calamansi som var en perfekt smakåterställare innan vi gav oss på den kinesiska rätten som var grillad gädda, stekt broccoli och en räkdumpling.
Desserten hade man hämtat från Gotland med en variation på saffranspannkaka.
Det är svårt att göra animationerna rättvisa med stillbilder – otroligt välgjort och detaljrikt. Och maten var riktigt bra, väl anpassat till temat. En middag som inte liknar något annat jag upplevt som jag helt klart kan rekommendera!
Detaljer om kommande Dinner Time Stories
Datum:
2, 3, 16, 17 & 24 Mars 2018
6, 7, 13, 14 & 28 April 2018
Sittningar 18.00 och 20.30. (När vi var här drog menyn ut till närmare tre timmar, så var beredda på att sittningen 20.30 kan bli lite försenad)!
Pris:
Meny – 895 SEK
Dryckespaket – 500 SEK
Boka bord hos At Six här.
Besöket gjordes i samarbete med At Six men men tankar och åsikter är som alltid mina egna!
[…] https://www.hot-dinners.com/201903228198/Gastroblog/Latest-news/dinner-time-story-banquet-of-hoshena-westfield https://www.kempinski.com/en/cairo/royal-maxim-palace-kempinski-cairo/dining/culinary-highlights/le-petit-chef/ Dinner Time Story på At Six med Le Petit Chef […]
[…] med 343 rum, en stor cocktailbar, restaurang och vinbar. Jag har varit där och ätit en specialmiddag, druckit riktigt bra viner i vinbaren och varit uppe på hotellets takbarer massor med gånger […]
[…] 3D-illustrationer har just börjat komma till Stockholm. Det första – ”Le petit chef” var en kort pop-up på At Six. Det stod 900 personer på väntelistan till denna pop-up, så […]