Igår korades vinnarna i White Guide 2018 och det mest prestigefulla priset – Årets restaurang – gick till Restaurang Franzen. Jag var inte på plats för att kolla in prisutdelningen i år, utan var istället med goda vänner och åt middag på Folii som tog hem priset denna kväll som ”Årets Dryckesupplevelse”. Stort jubel i restaurangen när vinsten annonserades!
Det är alltid lika intressant att se vilka som tar hem priser och det är en bra inspiration för krogar man vill försöka få bord på i vår! Här kommer de mest intressanta vinnarna!
White Guide vinnare 2018
Årets Bästa Restaurang: Frantzén, Stockholm. Här har jag försökt att boka bord sedan de öppnade men utan resultat. Det lär ju inte bli lättare nu efter att de fått 3-stjärnor i Guide Michelin. Dyrt – 3.000:- för en avsmakningsmeny – men vore en upplevelse! Franzen vann även pris för Årets Serviceupplevelse
Årets Stjärnskott: Ichi, Stockholm. Lika svårt att få bord här när jag försökt boka bord, men klart billigare meny – 595:- för en avsmakningsmeny.
Årets Banbrytare: Rutabaga, Stockholm. Helvegetarisk avsmakningsmeny kostar 845:-, men man kan även testa en rätt här från 85:-
Årets Merroir Award: Tak & Unn, Stockholm. Jag åt på Tak när de öppnade och det var verkligen intressant och gott, men har inte testat Unn ännu – vore kul!
Årets Terroir Award: SAV, Tygelsjö
Årets Värt en Resa: Falkenberg. Här är det inte en viss restaurang som vunnit, utan hela staden som är värd en resa! ”Såväl den lilla krogen på landsbygden som de lyxigare säsongs- och storstadsrestaurangerna kan vara resan värd”.
Årets Hjärtekrog: Familjen, Göteborg.
Årets Dryckesupplevelse: Folii, Stockholm. Vinbar med enklare mat, recension inom kort här på bloggen!
Årets Ljudmiljö: Taverna Brillo
Årets Hållbara Gastronomi: Volt
Fler restaurangtips i Stockholm
För några veckor sedan korades vinnarna i Gulddraken 2018 – även det en bra inspirationskälla när ni vill hitta bra restauranger och barer. Kolla in alla vinnarna och de nominerade här.