I helgen var vi med barnen på en riktig gourmethelg i Tallin. Vi börjar med resan dit, som vi gjorde i samarbete med Tallink Silja.
Direkt efter hämtning på skolan tar vi en Uber-pop (61 kronor – galet billigt!) till Tallink-Silja terminalen i Värtahamnen. Vi checkar in och får nycklarna till vår premiumhytt. Här behöver man bara checka in en halvtimme innan färjan ska gå om man inte har med sig bil och man kan efter incheckning gå rakt upp till hytten, skönt att inte behöva vänta!
Vi får dock gå en dryg kilometer från incheckningen till färjan (terminalen byggs om så det är dock bara tillfälligt). Tur att vi i vanlig ordning har med en hopfällbar razor-kickbike åt vår 8-åring som hatar att gå. (Springa, hoppa och sparkcykla går såklart bra). Jag får bära allt bagage så inte lika härligt för mig med denna långa promenad…
Vi tar oss till hytten som visar sig vara en svit på 30 m2 längst fram i båten. Nice! Mycket plats, lyxigt!
Barnen testar studsen i sängarna och om det finns några lönnfack under skrivbordet. Hittar ett kylskåp dolt bakom en lucka som är fullt av läsk, öl och bubbel – jackpot! Vi sitter sedan alla tre i fönstret och njuter av utsikten innan vi drar vidare…
…till båtens relaxavdelning. Jacuzzin var inte nog varm för att man skulle vilja ligga kvar jättelänge, men bastun var desto bättre!
Efter bad – middag! Denna helg ska vi gå all in på god mat så vi fortsätter till båtens finaste restaurang – Gourmet Victoria – där vi bokat bord. Fönsterbord med utsikt över Stockholms skärgård och solnedgång. Helgen börjar bra!
Barnen får en egen meny och vi hittar alla rätter som ser bra ut.
Förrätter
Min: Brioche med anklever. Supergod! Men frågan är om inte barnens förrätt Tacosallad var ännu mer fulländad. Till och med sonen som hatar grönsallad åt upp rubbet! Uppmuntrade dottern att öva på att fota mat och starta upp matochresebloggenjunior.se men det är nog för tidigt.
Även varmrätterna gick hem i alla led. Vildand för mig. Pasta med kyckling för sonen!
Och desserterna var även de bra. Jag tog en variation på hallon med krisp. Sonen som älskar chokladkaka hittade en sån och dottern som inte äter gluten hittade en marängsviss med jordgubbar.
Väldigt bra att de har en barnmeny på finrestaurangen som dessutom gör att middagen inte drar iväg prismässigt. Barnens mat kostade bara runt 100:-.
Efter middagen gick vi en snabbis för att kolla in fartyget, men var ganska trötta så vi hamnade i hytten framför varsin skärm – det ingår fritt wi-fi på båten som räcker bra för att streama film – i alla fall denna lite finare hytt som vi bodde i som har ett eget wi-fi.
När barnen ska sova har jag inte riktigt någonstans att ta vägen så det slutar med att vi somnar samtidigt hela högen.
På lördagen vaknar vi tidigt – morgonsolen lyser rakt in i hytten. Vi äter frukosten i båtens premiummatsal (som ingår om man bor i sviten) och (med risk för att låta bortskämd) det är bra, men kommer inte upp i samma nivå som den kryssningsfrukost vi t ex fick på vår senaste kryssning till Helsingfors som verkligen var all-in.
Framme i Tallinn tar vi en kort taxifärd till vårt hotell – Tallink spa. Mer om detta hotell och resten av helgen i kommande inlägg!
[…] till Tallinn! En stad jag varit i flera gånger tidigare, senast för ett par år sedan då vi tog färjan över hela familjen för en weekend i Tallinn och testade massor intressanta restauranger och […]
[…] Vi har tagit färjan över till Tallinn två gånger, flyg nu senast. Bägge sätten att resa har sina fördelar. Flyget såklart det snabbaste sättet. Gillar man att åka färja är det ett billigare sätt – och även vägen över kan bli en kul upplevelse med mat, spa och underhållning. Läs mer om gången vi tog färjan över här. […]
Jag har varit i Bangkok flera gånger, kollat in tempel och marknader, shoppat, promenerat omkring i folkmyllret, besökt takbarer och åkt på floden men...
Phrae är en charmig och historisk stad i norra Thailand, omgiven av lummiga berg och med ett stort...
Hantera samtycke till cookies
För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt.
Functional
Alltid aktiv
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Alternativ
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är nödvändig för det legitima syftet att lagra inställningar som inte efterfrågas av abonnenten eller användaren.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Den tekniska lagringen eller åtkomsten som används uteslutande för anonyma statistiska ändamål. Utan en stämningsansökan, frivillig efterlevnad från din Internetleverantörs sida, eller ytterligare register från en tredje part, kan information som lagras eller hämtas endast för detta ändamål vanligtvis inte användas för att identifiera dig.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
De har faktiskt riktigt bra mat på
Båten 😉 ser fram emot att läsa dina andra inlägg om
Tallin! Kul å ses igår! Trevlig helg! Kram
[…] till Tallinn! En stad jag varit i flera gånger tidigare, senast för ett par år sedan då vi tog färjan över hela familjen för en weekend i Tallinn och testade massor intressanta restauranger och […]
[…] Vi har tagit färjan över till Tallinn två gånger, flyg nu senast. Bägge sätten att resa har sina fördelar. Flyget såklart det snabbaste sättet. Gillar man att åka färja är det ett billigare sätt – och även vägen över kan bli en kul upplevelse med mat, spa och underhållning. Läs mer om gången vi tog färjan över här. […]