Vi har börjat storhandla via Mathem så när de erbjöd sig att skicka hem lite ovanliga råvaror tackade jag inte nej. Men när jag packade upp påsen blev jag lite brydd – gurkmeja, casava, kokosnöt och ätbara blommor – vad ska jag göra med det här? Efter lite research hittade jag dock lite inspiration. Så, Casavan kokade jag först i saltat vatten i femton minuter, skivade den till pommes- storlek och ugnsbakade den sedan hårt i hög värme med vitlök och mycket olja. Svängde ihop en aioli och prydde det hela med de ätbara blommorna. Detta serverade jag som en förrätt att dela på nere vid bryggan. Succé! Barnen älskade Casavan som kan liknas vid en mix mellan bröd och potatis, väldigt bra kostistens, lätt att jobba med och god! De ätbara blommarna var väldigt uppskattade!
Gurkmejan blev en del i marinaden för kycklingfilé ihop med vitlök, ingerfära, lime och olivolja.
Här ska man kanska vara lite mer försiktig med gurkmejan än jag var. Den är väldigt skarp i smaken så lite räcker bra.
Kul med nya råvaror som vi inte testat tidigare för att tvingas tänka i lite nya banor. Casavan gillade vi allihop så den kommer vi garanterat att köpa igen.