Jag älskar japansk mat mer och mer och har nu på riktigt även börjat att gilla saké. Så när jag och mina syskon skulle ses för att äta brunch i helgen hade jag ett upplägg som jag verkligen var sugen på att testa – Temaki Bonanza på Tak.
Temaki är ett traditionellt sätt att äta sushi på i Japan, där man fyller sina egna nori-strutar med det man är sugen på från en bords-buffé. Deras motsvarighet till vårt sätt att äta tacos!
Brunch på Tak – vi startar med Hitachino och saké
Vi startade med att beställa dryck och till den fick vi in en liten god förrättssoppa. På Tak har de en av mina favoritöler – Hitachino – och vi tog en varsin alkolfri sådan. Dessutom en liten karaff av Taks egna Sake.
Brunch på Tak – Temaki Bonanza.
Strax efter kom vår temaki-buffé in. Man får en egen liten bordsbuffé – väldigt trevligt jämfört med en stor buffé för alla gäster. Vi fick en låda med noriblad som tanken var att vi skull fylla med det vi ville av ris, lax, fläsksida, korv, picklade ägg, omelett och grönsaker. Dessutom majonnäs, såser och forellrom. För oss nybörjare fanns en liten broschyr med steg-för-steg-instruktioner och det var inte svårt alls att skapa sig en liten strut. Så himla gott och trevligt sätt att äta det på.
Vi fick fri påfyllning av ris, blad och såser så vi blev för mätta för desserterna – men de såg väldigt lockande ut. Pannkakor med blåbärssorbet, bär, brynt smör och lönnsirap var den jag blev mest sugen på. Men vi nöjde oss med kaffe och en liten matcha-kaka som var en perfekt avrunding av denna japanska brunch.
Så himla gott och trevligt sätt att äta på. 265:- per person och serveras endast lördagar från klockan 12.00. Brunch på Tak är ett perfekt sätt att skämma bort dig själv och någon du gillar!
Adress: Brunkebergstorg 4. Läs mer om bruncherna just nu på deras egna web tak.se
[…] Sillen kommer här serverad som en liten bordsbuffé, med sex sorters sill, små kuber av västerbottensost och kokt potatis. Älskar konceptet med bordsbuffé! […]