Hotell Rival vid Mariatorget öppnade 2003 efter en omfattande renovering och ägs än idag av ABBA-Benny Andersson. Nyligen har man gjort om baren i lobbyn och gett den namnet Watsons Bar efter Bennys hund – en jack russel med namnet Watson. I veckan hade Watsons Bar premiär och jag var där för att kolla in baren och testa lite av barmenyn, häng med!
Watsons Bar på Rival vid Mariatorget
Bakom konceptet i baren ligger byrån Konceptism, som även varit med och utvecklat det som serveras i baren. Här ser ni två av de personer som jobbat hårdast med Watsons Bar de senaste månaderna, Daniel Hermansson från Konceptism (som tidigare varit Mat- och dryckesansvarig på bland annat Haymarket och Grand Central) och Robin Gesang som är kökschef på Rival.
Baren är en snygg hotellbar, med många småbord och en lång bardisk. Det är ganska lågt i taket, vilket skapar en intim, lite klubbig stämning.
Maten i Watsons Bar
Man har en barmeny här med lite mer ambitiösa rätter än den man får på ett ”vanligt” hotell och vi testade ett par av rätterna på menyn. Klart godast var deras fisksoppa på egenkokad buljong med musslor och lax. ”Den smakar exakt som den fisksoppa jag gör” sa min kompis som var med och provade maten. Bra betyg, då min vän är väldigt bra på att laga mat!
Vi testade även deras råbiffmacka, ett litet berg av fint hackat kött, tryffelmajonnäs och riven anklever – mums!
De små friterade ostbollarna är nog det perfekta drinktilltugget. Feta, salta, krispiga…
Vi avslutade med lite ostron och bubbel – svårt att misslyckas med och är alltid en partyhöjare!
Sammantaget en skön hotellbar som man gärna stannar länge i, speciellt när maten är så här god!