En Ochaya är ett traditionellt Japanskt ”Tea House”, där Gesihor sjunger och dansar, flörtar med gästerna och serverar drinkar. I Stockholm har restaurangen Kasai en dinnerclub som går under samma namn på fredagar och lördagar. Inspirerad av underhållningen på en traditionell Ochaya och med en japansk avsmakningsmeny.
Jag har länge varit sugen på testa middagen på Ochaya (som jag kollade in kort när jag och min fru åt middag uppe i Kasais matsal i höstas). Konceptet nattklubb + japansk mat + underhållning lät klart intressant!
Drinkar på Kasais Innergård
I lördags hade jag och några vänner äntligen bokat bord på Ochaya. Middagen börjar inte förrän strax efter 21.00, så vi startade med några drinkar på Kasais stora innergård. Jag som älskar både japansk whisky och whisky sour hittade en ny favorit: ”Samurai Sour”.
Ochaya dinnerclub på Kasai
En trappa ner ligger Ochaya och det var helt fullsatt när vi kom ner vid 21.15. Dunkel, exklusiv nattklubbskänsla med en DJ som spelar house redan från start, dock mer som bakgrundsmusik.
Middagen här är en set meny som kommer in på serveringar man delar. Maten kommer från samma kök som uppe på Kasai och det är flera rätter jag kände igen sedan sist. Start med salta soyabönor och en av Kasais paradrätter – Shrimp tempura – som är en riktig höjdare.
Kort efter vi fått in de första rätterna började underhållningen, först i form av en man som spelade sax ihop med musiken och två kvinnor klädda i stora fjäderboas kom ut bland borden och spexade.
Redan nu hög stämning i lokalen, mest stora tjejgäng men även en del mixade gäng med tjejer och killar.
Maten fortsatte att komma in, med rätter vi verkligen gillade, som krispig spicy tuna och smakrik lobster taco. Varvat med rätterna dök fler underhållare fram på scenen som finns i mitten av lokalen.
Som man ”varnar” för på hemsidan blev underhållningen allt mer barnförbjuden, med dansare som lättklätt slukade eld, droppade stearin på sig själv och svingade runt i en trapets.
Läcker sushi, koreansk biff och cripsy kale som var en av mina absoluta favoriter. Grönkål med chili, bonito och mandelflarn – så god! Vi avslutade med en trio av desserter som vi delade på – efter denna stora meny var vi alla redan mätta och nöjda.
När middagen var slut höjdes musiken och dörrarna öppnades upp för fler bargäster som anslöt. Scenen i mitten plockades bort och hela lokalen förvandlades till nattklubb med dansgolv.
Sammantaget om Ochaya dinnerclub på Kasai – ett kul koncept, med riktigt god mat. Perfekt för ett lite större gäng som vill ha partykänsla. Vill man ta det lite lugnare skulle jag rekommendera matsalen en trappa upp istället
Priset för menyn är 595:- per person excl dessert och dryck. Läs mer på Kasiais hemsida. (Man kan inte boka bord online, men skicka in en förfrågan via webben).