En kollega som är en riktig matnörd tog med mig till lunch på Restaurang ART i våras och det blev direkt en favorit. Riktigt vällagad och god mat med bubbelvatten, stor salladsbuffé och kaffe för 120:– Och så trevlig personal. Sedan dess har jag ätit lunch där ofta och i fredags blev det äntligen dags att ta en middag på Restaurang ART.
Middag på Restaurang ART
Restaurang ART ligger i ett gammal garage, helt utan fönster. När man går igenom entrédörren kommer man in i ett rum som är som en korsning av ett bibliotek och galleri. Man uppmanas trycka på en stor knapp, typ den som domarna har i ”Talang” och strax därefter kom en glad kvinna och tog emot oss vidare in i restaurangen,
Restaurang ART lever verkligen upp till namnet, med modern konst i hela restaurangen, färgglad grafitti och neonskyltar på väggarna, installationer och skulpturer. Snyggt och ombonat!
Middagsmenyn på Restaurang ART
Vi hade bokat ett av deras runda bord som finns längs väggarna. Helt klart min favoritplats på Restaurang ART – och de som fylls upp snabbast. Kvällsmenyn här är mellanrätter och servitrisen rekommenderade 3-4 stycken per person. Vi som var tre – och sugna på att testa lite olika saker från menyn – valde 12 olika rätter från menyn att dela på. Spännande!
Till ölen vi beställde inledningsvis fick vi in lite edamebönor med flingsalt och strax därefter kom de första två rätterna – ost och chark.
Generösa portioner för att vara mellanrätter. Perfekta att dela på tre! Sen började rätterna komma in en efter en – i ett högt tempo, nästan som på Punk Royale där man inte hinner klart innan nästa rätt kommer! Men när vi kände att vi inte hann med bad vi dem att pausa lite – vilket de såklart gjorde.
Näst rätt var ”Tonfiskcrudo”, tonfisk med grön curry, brynt cashewnötssmör, broccoli & shiso – en superläcker liten rätt.
Nästa rätt var rostad spetskål, misogrädde, sesam, brynt smör & stenbitsrom – en fantastisk rätt i all sin enkelhet. Servitrisen berättade att detta var en av de rätter som funnits med på menyn sedan öppningen för drygt 4 år sedan. Så god!
Så mycket goda rätter, perfekta att dela på så vi alla kunde smaka lite av varje. Och så hög nivå. Svårt att enas om vad som var bäst. Jag gillade allt, men svampen, spetskålen, regnbågen, kalvschnitzel och tonfiskcrudon var några av höjdpunkterna. Och klart rimliga priser, från 95:- för charken som var det billigaste på menyn, till rostad spetskål som hörde till de ”dyraste” rätterna för 125:-.
Fyra rätter per person var i det mesta laget – vi blev så mätta att vi inte alls orkade dessert, annars hade vi gärna delat på en chokladkaka med brynt smörglass och en friterad surdeg, saffransglass & vit choklad. Det får vi ta nästa gång – för hit kommer vi garanterat tillbaka!
Adress: Döbelnsgatan 45
Deras egen webb hittar ni här.