Grand Hotell Saltsjöbaden är ett av Stockholms mest anrika hotell, som byggdes i hotellviken i Saltsjöbaden i slutet av 1800-talet av familjen Wallenberg. Det har nyligen fått en ny ägare som ska göra en varsam men omfattande renovering av hela hotellet, men redan nu har det skett en stor förnyelse – i köket på Franska Matsalen. Ny kökschef på Grand Hotell Saltsjöbaden är Gustav Otterberg, som senast kommer från Van Der Nootska palatset.
Här i Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden har Gustav strävat efter att skapa en meny som andas “elegans, lyx, vintage och prestigelöshet”. Klassiska recept med en modern touch. Lite av den fick vi prova på en presslunch, där vi dock startade med att kolla in den underbara utsikten från verandan och ta lite selfies!
Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden – ny meny signerad Gustav Otterberg
Lunchen startade med ett glas Bollinger la grande année 2014 – en fantastisk champagne som sedan serverades genom hela lunchen. Först en kalvtartar med pocherat ostron och störkaviar – verkligen all in på klassiskt lyxiga råvaror och så gott. Sen nästa klassiska lyxråvara – hummer som serverades med tryffel och en smörig läcker sås. Och till dessert, en klassisk sabayonne med vaniljglass och hjortron. Mums!
Staycation på Grand Hotell Saltsjöbaden
Vi gjorde en spontan staycation på Grand Hotell Saltsjöbaden för snart tre år sedan. Är ni sugna på att kolla in mer av hotellet hittar ni det reportaget här. Det finns dessutom ett 13 meter högt hopptorn ett stenkast från Grand Hotell Saltsjöbaden som vi såklart testade. Läs mer om det här!