Det första hotellet jag bodde på i Seychellerna var Mango House. Ett fantastiskt 5-stjärnigt hotelll som ligger i en lugn bukt på huvudön Mahes södra kust. Här finns 41 villor och sviter, flera pooler, två små stränder och flera riktigt bra restauranger, och barer.
Mango House Seychellerna – ankomst
Att komma till Mango House efter en lång flygresa var så underbart. Här får man ett varmt mottagande och kan slå sig ner i en soffa med ett glas kall juice medan man blir incheckad, Jag kom (som man ofta gör här) med flyget som kommer fram på morgonen, så rummet var inte klart. Men jag kunde börja med att byta om till shorts i ett annat rum och kunde sedan gå direkt till frukosten.
Mango House har en huvudbyggnad med en stor lounge i mitten där alla restauranger och barer ligger – alla med utsikt över havet och med uteterrasser där man kan äta om vädret tillåter.
Stränder och pooler vid Mango House
Det finns två stränder precis vid hotellet. En större, där det finns solstolar med mjuka madrasser – både på sandstranden och strax ovanför. Naturlig skugga av palmer som kantar stranden och vid solstolarna ovan finns parasoller. Det är en långgrund strand med ett stort korallrev precis utanför för snorkling. Denna strand går bara att nå från hotellet så det är extremt lugnt och fridfullt.
En trappa upp från stranden finns en evighetspool och även där ett gäng solstolar – med parasoller. Här har man en magnifik utsikt och man slippper helt sand mellan tårna!
På andra sidan av resorten finns en större pool, fler solstolar och en poolbar. Här finns även Mango House aktivitetscenter där man utan kostnad kan låna snorkelutrustnig, kajaker eller SUP:ar. Ingen motordriven vattensport som jetski eller vattenskidor är tillåten här – vilket skapar ett skönt lugn.
Det fanns även en pool en trappa upp som låg lite avsides, där man ofta kunde vara själv. Överlag var det inte så mycket folk vid poolerna, kansxke för att många villor hade egna pooler.
Vill man bada på en större strand ligger den stora stranden Anse Royale bara en kvarts promenad från Mango House. Där finns även lite affärer, barer och restauranger,
Villor och sviter på Mango House Seychellerna
På Mango House finns 41 villor – många med egna pooler och sviter. Jag bodde i en av sviterna, ett ”cliff house”, byggt på en klippa med utsikt mot havet. Ett stort luftigt rum med två dubbelsängar och glasdörrar ut mot en stor balkong. Ett rymligt badrum med dubbla handfat och separat dusch och toalett.
Alla produkter som schampoo och tvål här kommer från lokala producenter – likaså den färgstarka silkesmorgonrocken som en konstnär som har sin ateljé bara 500 meter bort designat. Minibar och gott om förvaringsutrymmen. Självklart strykjärn och strykbräda på rummet.
Turn-down service
Varje kväll när jag kom tillbaka från middagen hade sängen bäddats upp inför natten, gardinerna var fördragna och mysbelysning påslagen. Turn down service som detta kallas – vanligt på lyxhotell och en så härlig gest.
Små överraskningar på rummet
Ofta när jag kom in på rummet på eftermiddagarna hade de även lämnat något gott att äta på rummet. Som en färsk kokosnöt eller en kaka formad som mango.
Restauranger och barer på Mango House Seychellerna
Läget, stranden och rummet hade jag redan på bilder sett såg riktigt fint ut. Men att maten skulle vara så här bra – med service i toppklass var en positiv överraskning. Jag hann under mina tre kvällar här testa alla tre restauranger och även ta en matlagningskurs i den restaurang jag gillade mest. Dessutom hittade jag en ny favoritbar!
#1. Frukost på Mango House i Muse
Muse är Mango House Italienska restaurang och här severas även frukosten, som är makalöst bra. När man slår sig ner får man beställa valfritt kaffe och juice och sedan serveras hela frukosten vid bordet. Först kommer det in lite bakverk och frukt. Sedan kommer servitriser och erbjuder yoghurt, ostar, charketurier osv där man väljer det man önskar. På detta sätt blir det även minimalt med svinn, något man fokuserar mycket på överlag. Vill man inte ha något av bakverken eller frukten tar de bort det direkt och nästa dag har de koll på vad man vill ha och inte.
Men, det är inte nog här. Dessutom finns en a la cartemeny med olika äggrätter som görs på beställning, Första morgonen tog jag en tryffelomelett med skinka och ost som var magiskt, Följande dagar testade jag olika varianter av egg benedict som de serverade perfekt – man fick till och med välja hur rinningt ägget skulle vara!
#2. Kokoye – cocktails
Kokoye är hotellets cocktailbar och är en otroligt ambitiös satsning som jag startade alla middagar i. Från tapeter vars mönster går igenom i lampskärmar och andra detaljer till en drinklista som få barer matchar.
Här gör man egen infuserad gin, som man skapar signaturdrinken gin tea martini av – som serveras täckt av en bubla rök. Andra riktigt bra drinkar är deras five-spiece rum sour eller en coconut negroni – med gin som infuserats med kokosnöt – som serveras ur en kokosnöt.
Här finns även Seychellernas största utbud av whisky, både skottsk och japansk,
#3. Moutya – Kreolsk mat
Moutya är Mango House kreolska restaurang, med utomhuskök och bord utomhus på en terrass precis vid stranden. Här åt jag lunch första dagen. När jag satt mig serverades jag krispiga cassavachips och vatten – och fick höra att här serverar de bara bordsvatten som deras systerhotell producerar av regnvatten. Sedan kom min chicken biryani in som i sin enkelhet både var vacker och riktigt god. Till det en lokal öl som också bryggs här på ön.
Att sitta så här vid havet och det enda man hör är vågskvalpet var verkligen underbart. Så jag åt även middag här en kväll. Då ännu mer stämningsfullt. Vi tog in kockens val, som började med krispiga samosas, fylllda med sötpotatis och kryddor. Sedan en kokosbaserad soppa som sevredaes i ett glas på fot, med riven cassava, ett en cocosnätscreme och gräslök. Så fräsch och supergod rätt – som man tydligen tävlat med i en internationell matttävling och tagit pris!
Nästa rätt, en kryddig fisk hade man också tävlat med – där utmaningen var att använda så mycket lokala råvaror som möjligt. Så istället för ris (som inte produceras i Seychellerna) hade man exprimenterat fram ett risliknande tillbehör av cassava, som var till och med godare än ris till!
Desserten var ladob, en traditionell dessert på Seychellerna på brödfrukt som kokas i koksmjölk, vanlij, socker och muskot. Intressant att smaka, men riktigt mäktig!
Jag avrundade middagen med en riktigt kreolsk specialitet – Rum Arrangé. Man låter fruktskal, bark och andra ingredienser infusera rom i 6 månader – och dricker den med is som en digestif.
#4. Muse – Italiensk mat
Muse är Mango House Italienska restaurang Här finns bord både inomhus och på en terrass mot havet. Med tanke på hur bra maten var på Moutya hade jag höga förväntningar även på denna restaurang. Här fick jag in lite nybakat bröd och smör och startade med en lokal öl. Till förrättt tog jag en fiskcarpaccio med granatäpple, passionsfrukt, rödlök och japaneo som kom in med rischips. Så himla gott – och snyggt! Denna ska jag laga hemma nästa gång vi har gäster!
Nästa rätt var en pasta, som tydligen var den tidigare ägarens favoriträtt. Huset där Mango House restaranger nu ligger ägdes tiidgare av en känd fotograf som älskade pasta med tomatsås! Till det ett glas kylt rödvin. Jag följde upp denna rätt med en jätteräka i en mild vitlöksås – riktig god den med,
Till desserten – drop med down dukades bordet av och servitrisen lade ut ett smörgåspapper på bordet som hon fäste i hörnen, Sedan kom servetrisen ut med en bricka nmed saker som en av kockarna började montera direkt på bordet. En dekonstruerad tiramismu, som var klart underhållande att se när de skapade!
#5. Azido – japanskt
Azido är Mango House japanska restaurang, med allt från susho coh sashimi till wagu-biff och tempura. Här startade jag med ett glas bubblig sake .och tog sedan in kockens val, som var flera små portioner från menyn som kom in samtidigt. En mustig misusoppa, picklad gurka, omelett med rökt soja, sashimi och maki med tonfisk. Även denna mat var verkligen i värdsklass. Inte så konstigt då kocken bott 20 år i Japan och senast innan detta kom från Nobu i Dubai.
Matlagningskurs!
Just den kreolska restaurangen gjorde stort intryck på mig, så en dag tog jag en matlagningskurs med en av kockarna från den restaurangen, Där fick jag lära mig att göra en chicken curry, på kockens farmors gamla hemliga recept. Vitök och ingerfära bryntes i cocosolja innan man hällde i finhackad tomat, massor med kryddor, curryblad, kokosmjök och kyckling. Så kul att se hur de lagar sina currys här och hur de verkligen öser på med kryddor. Sjävlklart blev det supergott!
Spa på Mango House
På detta drömmiga hotell. finns även möjlighet till behandlingar Jag tog en lång massage samma dag som jag kom fram – och det var helt fantastiskt efter att ha suttit still och var allmänt stel efter den långa flygresan. Efter behandlinbgen fick man ett glas jucie man kunde smutta på ute på spa:ets balkomg – såklart med havsutsikt!
Helhetsintrycket av Mango House
Avslappnad lyx – och personlig service med mycket personal. Personalen, restaurangerna och cocktailbaren var det som imponerade på mig mest. Det är ”enkelt” att bygga riktigt snygga hotell om man har nog med pengar, men att även hitta engagerad och riktigt duktig personal är det inte alla lyxhotell som klarar. Jag gillar även deras hållbara tänk – och att maten här lagas från grunden, utan onödiga tillsatser.
Vad kostar det att bo på Mango House
För två personer i ett dubbelrum med halvpension – det vill säga frukost och middag kostar det från 1250 USD per natt.
Vem passar detta hotell för – och hur länge?
Detta hotell har inga nedre åldersgränser – och jag träffade på allt från par med småbarn, familjer med två större barn till pensonärspar – och grupper med flera generationer. Så – det passar alla.
Hur länge ska man stanna här? Minst tre-fyra dagar om man vill uppleva allt på hotellet och bara ta det lugnt och komma ner i varv. Det finns även mycket att göra och se på den södra delen av Mahe så har man hyrbil kan man ha detta som bas längre.
Men det finns å andra sidan så mycket mer att upptäcka på Seychellerna, både på andra delar av Mahe och på massa små vackra öar på bekvämt båtavstånd. Så mitt tips är att hoppa runt mellan lite olika hotell!
Besöket gjordes i samarbete med Mango House, tankar och åsikter är som alltyid mina egna!
Jag smäller av vad härligt, ljuvligt det ser ut!!
Ja, detta hotell var makalöst fint!!
[…] Dock gillar jag rom mer i cocktails än att dricka den straight. Exempelvis som den “five spices rom sour” jag drack på cocktailbaren på Mango House. […]
[…] Restaurangen på Jardin Du Roi ligger med vacker utsikt ner mot kusten och här servera traditionell kreolsk mat, som man bland annat kan ta in som en “Planteurs lunch”. Jag startade med en fruktdrink – självklart bara på frukt från just denna trägård och fick sedan in den stora lunchen med klassiska kreolska rätter baserade mest på råvaror som finns här på Seychellerna från fish currys och stekt fisk, till picklade grönsaker och kyckling i curry. Rustikt och vällagat – och kul kontrast till den lite mer sofistikerade maten jag åt på kvällarna på mitt hotell. […]