El Diablo – en djävulskt god drink som balanserar hetta, syra och sötma på ett magiskt sätt. Så enkel att röra ihop och den får extra tryck med en hemkokad ingefärssockerlag (som ni gör på 15 cl socker, 15 cl vatten och 3 cm ingefära i tunna skivor som ni kokar en stund och sedan silar up i en flaska).¨
Historien om El Diablo
El Diablo är en del av den så kallade ”Tequila Highball” familjen och har sina rötter i mitten av 1900-talet. Det var den legendariska bartendern Trader Vic, en av de mest inflytelserika figurerna i Tiki-kulturens uppkomst, som först populariserade drinken i sin bok ”Trader Vic’s Book of Food and Drink” från 1946. Då gjordes El Diablo med ginger beer, i min variant är detta utbyt mot en frisk ingefärssockerlag och bubbelvatten.
El Diablo recept
Equipment
- 1 Shaker
Ingredients
- 4 cl tequila
- 2 cl creme de cassis
- 1 st pressad lime Spara en skiva lime för dekoration
- 2 cl sockerlag med ingefära Gör en batch på 15 cl socker, 15 cl vatten och 3 cm ingefära i tunna skivor som ni kokar en stund och sedan silar up i en flaska
- 1 dl bubbelvatten
Instructions
- Häll upp alla ingredienser förutom bubbelvatten i en shaker med is. Rör. Sila upp i ett glas fyllt med is. Toppa med bubbelvatten. Dekorera med en skiva lime.
Denna drink är riktigt god och påminner otippat nog om en cola, då den nästan inte alls smakar alkohol. Farligt, men supergod!
Fler tequiladrinkar:
Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker