Frozen Negroni – den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och inte lika alkoholstark som en klassisk negroni – en perfekt drink att starta helgen med.
Så här enkelt gör ni en Frozen Negroni
Skär av en bit skal från en blodapelsin. Dela blodapelsinen på mitten,. Skär en halva i mindre bitar och pressa ner i en blender. Häll i 3 cl gin, 3 cl röd vermouth och 3 cl Select eller Campari. Stoppa ner is och mixa.
Dekorera med apelsinskalet. Njut! Trevlig helg!
Frozen Negroni recept
Equipment
- 1 Blender eller mixerstav
Ingredienser
- 1/2 st blodapelsin
- 3 cl gin
- 3 cl Select eller Campari
- 3 cl Röd Vermouth
- 2 st istbitar
Instruktioner
- Skär av en bit apelsinskal för dekoration
- Dela apelsinen på hälften, skär halva i bitar och pressa ner i blendern
- Häll i resten av ingredienserna. Mixa.
- Häll upp i ett glas. Dekorera med apelsinskalet
Fler varianter på Negronis:
Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett
När började man göra frozen cocktails?
Frozen cocktails började bli populära under 1950- och 1960-talen i USA, särskilt efter att elektriska mixer och blenders blev vanliga i hushållen. En av de första riktigt kända frozen cocktails var frozen daiquiri, som blev populär på 1950-talet tack vare en ny typ av blender, kallad Waring Blender, som gjorde det möjligt att blanda is och ingredienser till en slät konsistens.
Det var dock under 1970-talet som frozen margaritas blev riktigt populära, mycket tack vare Dallas-baserade restaurangägaren Mariano Martinez, som uppfann den första frozen margarita-maskinen 1971. Martinez inspirerades av en mjukglassmaskin för att skapa en maskin som kunde hålla margaritas frysta och serveringsklara, vilket bidrog till att sprida trenden med frozen cocktails i barer och restauranger.
Sammanfattningsvis började man göra frozen cocktails under mitten av 1900-talet, men de fick sitt stora genombrott och popularitet under 1970-talet.