ESPA Spa Riga – Avkoppling på hög nivå

Dela inlägget:

Efter flera dagar av intensiv sightseeing, härliga måltider och upplevelser på barer runt om i Riga, kändes det som den perfekta avslutningen att tillbringa några timmar av vår sista dag på ESPA Spa i Riga. Detta stora och lyxiga spa, som är kopplat till Radisson Blu Latvija Hotel, erbjuder en fantastisk relaxavdelning högst upp i byggnaden. Hotellets gäster har möjlighet att få rabatt på inträdet, men även externa besökare är välkomna att njuta av spats faciliteter.

ESPA Spa Riga

Relaxavdelningar i två våningar

ESPA Spa i Riga erbjuder två våningsplan av avslappning. I källaren hittar man “Active Leisure Area”, en avkopplingszon där en stor pool och flera bastur står i fokus. Här kan man välja mellan olika typer av bastur, och området är perfekt för avkoppling för hela familjen, eftersom barn är välkomna under dagtid. 

ESPA Spa Riga

Högst upp, på sjätte våningen, ligger The Thermal Suite, en avdelning som främst är avsedd för gäster som har bokat någon behandling, men det är även möjligt att köpa entré till detta område utan att boka en behandling. The Thermal Suite bjuder på flera typer av bastur, inklusive traditionell torrbastu och en ångbastu, både större bastus och små poddar för bara två personer. 

ESPA Spa Riga
ESPA Spa Riga

Det stora dragplåstret här är den utomhuspool som har både bubblor och massagestrålar, vilket skapar en unik upplevelse av att bada i varmt vatten medan man njuter av friska luften. I området finns även flera bekväma lounger där man kan sträcka ut sig i vilstolar och bara ta det lugnt. 

Behandlingar på ESPA Spa i Riga

Vi valde att endast köpa entré till spaavdelningen den här gången, men när vi kom dit insåg vi att vi borde ha bokat ett av deras paket som kombinerar behandling och lunch. Ett av de mest prisvärda paketen vi såg inkluderade 90 minuters behandling, inträde till spaavdelningen samt en två-rätters lunch för endast 150 euro – ett riktigt kap!

Lyxiga omklädningsrum med privata dushar

En detalj som stack ut här var de lyxiga omklädningsrummen, med stora skåp i trä där man kunde förvara in sina saker och med en fyrsiffrig kod låsa in dem. Stora duschrum med privata dushar. Och en centrifug där man kunde snabbbtorka sina badkläder!

Priser och tillgänglighet på ESPA Spa

Priserna för inträde varierar beroende på vilken avdelning man vill ha tillgång till. För entré till både källarvåningen och The Thermal Suite kostar det från 50 euro. Om man endast är intresserad av att besöka bottenvåningen, där poolen och bastus för hela familjen finns, startar priserna från 35 euro. Bor man på Radisson Blu Latvija Hotel får man dessutom rabatt på inträdet, vilket gör det ännu mer lockande för hotellgäster att utnyttja denna fantastiska spaupplevelse.

Sammanfattningsvis är ESPA Spa i Riga ett härligt ställe att koppla av och samla ny energi. För stillhet högst upp i The Thermal Suite, eller lite mer lek med hela familjen nere i källaren.

Läs mer på deras webbplats här.  

Läs mer om Riga

Resan till Riga är en pressresa med LatviaTravel – tankar och åsikter som vanligt mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Att göra i Riga – tips för en weekend i Riga

Funderar du på vad det finns att göra i Riga eller vill ha tips för en weekend i...

Sexrättersmeny som går att förbereda med matchande viner 

Helgen innan jag fyllde 50 bjöd jag upp mina närmaste killkompisar för ett dygn på vårt fritidshus i...

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Vi flög med Air Baltic till Riga. Vanlig economy på väg dit, men på hemresan fick vi flyga...

Barer i riga – fyra riktigt bra tips!

Ska du till Riga och vill ha tips på barer i Riga? Då har du kommit rätt. När...