Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Dela inlägget:

Vi flög med Air Baltic till Riga. Vanlig economy på väg dit, men på hemresan fick vi flyga i Business Class med Air Baltic. Denna flygresa tar bara en timme, så vilken poäng är det med Business Class på denna korta flygning? 

Ganska många små saker faktiskt. Kanske inte så det är värt att betala flera tusen extra för en Business Class-biljett på en så kort sträcka, men när våra biljetter skulle bokas skilde det bara några hundra kronor mellan economy och business, så det blev Business Class på hemvägen. Ett perfekt sätt att avsluta weeekenden i Riga på! 

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Det första man märker är en egen incheckning för Business Class utan kö och sedan får man gå förbi kön även till säkerhetskontrollen.

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Business lounge på Rigas flygplats.

Inne på flygplatsen kan man fortsätta till business loungen på Rigas flygplats. En stor, ljus och luftig lounge med utsikt över landningsbanan och mycket platser att sitta på. 

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga
Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Är man hungrig fanns en buffé med sallad och några varma rätter. Men tyvärr inte så superlockande, kanske 3/10 i betyg baserat på hur det såg ut. (Men klart bättre än den vanliga business loungen på Arlanda som har det sämsta utbudet av mat jag sett på en business lounge). På Rigas lounge fanns dock ett stort utbud av drycker, från flera sorters fatöl, vin och olika sorters sprit.

Ombord Business Class med Air Baltic 

När det var dags att boarda kunde vi gå på först, men jag väntade tills bland de sista som vanligt. Sedan fick jag och min vän två platser på den andra raden i flygplanet med en ledig plats mellan oss. Det är vanliga säten utan extra benutrymme, men en garanterad ledig plats mellan vilket såklart är skönt.

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

När vi satt oss kom flygvärdinnan med varma handdukar som vi kunde fräscha upp oss med samt delade ut menyn. Även på denna korta flygning som bara var en timme serverades en full trerätterslunch och även här fanns ett stort utbud av drycker att välja på som självklart ingick. Jag startade med ett glas champagne som även passade bra till maten, en liten sallad med tomat och getost. Tunt skivad rostbiff med ädelost och rostat bröd samt en kaka med rabarbermousse. Riktigt gott, helt klart värt att inte äta något i loungen och spara sig till flyget om man reser business från Riga!

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Framme i Stockholm kunde vi gå av först och fick även vårt bagage först då det hade fått en prioritymärkning när vi checkade in i Riga.

Sammantaget var denna korta flygning i Business Class bättre jag hade vågat hoppas på. Skiljer priserna inte så mycket mellan economy och business skulle jag överväga att uppgradera även nästa gång!

Läs mer om Riga

Resan till Riga är en pressresa med LatviaTravel – tankar och åsikter som vanligt mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Att göra i Riga – tips för en weekend i Riga

Funderar du på vad det finns att göra i Riga eller vill ha tips för en weekend i...

Sexrättersmeny som går att förbereda med matchande viner 

Helgen innan jag fyllde 50 bjöd jag upp mina närmaste killkompisar för ett dygn på vårt fritidshus i...

ESPA Spa Riga – Avkoppling på hög nivå

Efter flera dagar av intensiv sightseeing, härliga måltider och upplevelser på barer runt om i Riga, kändes det...

Barer i riga – fyra riktigt bra tips!

Ska du till Riga och vill ha tips på barer i Riga? Då har du kommit rätt. När...