Champagnebrunch på Ulfsunda Slott

Dela inlägget:

Ulfsunda Slott i Bromma har inte bara en historisk och vacker miljö utan har nyligen även börjat med champagnebrunch på lördagarna och den har snabbt blivit väldigt populär. 

Så i lördags åkte jag med min fru till Ulfsunda Slott för att prova deras Champagnebrunch och detta var en brunch helt i min smak som jag verkligen kan rekommendera.

Champagnebrunch på Ulfsunda Slott

När vi satt oss till bords välkomnades vi med ett glas champagne och en meny med rätter som serveras vid bordet. Man fick välja två av dessa. Menyn erbjöd brunchklassiker som eggs benedict, eggs Florentine och amerikanska pannkakor och valet var inte lätt!

När vi gjort våra val fortsatte vi in i bufférummet, där det fanns en liten men väl uttänkt buffé med färsk frukt som melon, ananas, grapefrukt och passionsfrukt. Nybakade baguetter och croissanter. Sallader och chiapudding, lagrade ostar samt en dessertdel. Vi plockade på oss lite godsaker som vi började med tills våra varma rätter kom in.

Champagnebrunch på Ulfsunda Slott
Champagnebrunch på Ulfsunda Slott
Champagnebrunch på Ulfsunda Slott

Perfekta eggs benedict och eggs florentine – med gott smörstekt bröd, perfekt pocherat ägg och en härlig hollandaise. Jag tar ofta eggs benedict när vi äter brunch och har blivit lite kräsen, men denna gick helt klart in som en av de bättre jag ätit. Även pannkakorna var riktigt bra, fluffiga och krispiga amerikanska pannkakor med en underbar blåbärssylt. 

Champagnebrunch på Ulfsunda Slott

Dessert på Ulfsunda Slott’s champagnebrunch

Vi var rätt mätta så här långt, men var såklart tvungna att prova lite av sötsakerna på dessertbordet, som även de var läckra. Macarons, en kladdig chokladkaka och en knäckig äppelkaka. 

Champagnebrunch på Ulfsunda Slott

Helt klart en riktigt god, lyxig brunch jag verkligen kan rekommendera. Något som verkligen gör denna brunch speciell är kombinationen av den mysiga atmosfären på slottet och möjligheten att ta in vällagade rätter, serverade direkt till bordet i kombination med en bra buffé, samt de vackra omgivningarna. .

Promenad i höstsolen runt Lillsjön

Efter brunchen gick vi en promenad i det vackra höstvädret runt Lillsjön som ligger ett stenkast från Ulvsunda Slott. Här finns även en badbrygga om man är sugen på att kallbad!

Pris: Champagnebrunch med ett glas champagne kostar 545:-, medan det med ett glas alkoholfritt kostar 445:-. I priset ingår även kaffe och alkoholfria drycker från buffén. För den som vill beställa in fler än två à la carte-rätter kostar det 65:- per extra rätt.

Serveras normalt på lördagar – samt söndag 10 November då det är fars dag! Läs mer hos Ulfsunda Slott här

Se ett klipp från brunchen

Läs mer om att bo på Ulfsunda Slott

Ulfsunda Slott – boutiquehotell nära Stockholm med riktig bra mat

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tryffelfestivalen på Gotland 2024

Nu startar tryffelsäsongen på Gotland och finalen är Tryffelfestivalen på Gotland 2024 i November! Under en hel månad...

Halloween på Gröna Lund 2024 – Zombiesta är nyheten

Den 11 Oktober öppnar Halloween på Gröna Lund 2024 och i år är har man två nyheter vad...

Att göra i Riga – tips för en weekend i Riga

Funderar du på vad det finns att göra i Riga eller vill ha tips för en weekend i...

Sexrättersmeny som går att förbereda med matchande viner 

Helgen innan jag fyllde 50 bjöd jag upp mina närmaste killkompisar för ett dygn på vårt fritidshus i...