Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både maten och upplevelsen. Istället för att huttra utanför en korvkiosk är det nu en snygg restaurang med skön stämning man äter i – och kvaliteten på allt i från korvar till korvbröd är klart högre än i en vanlig korvkiosk. Jag tog med våra tonåringar hit och de gillade konceptet lika mycket som jag!
Dessutom kan man ta sin korvupplevelse ännu längre genom massor av olika toppings – från cheddarost och jalapeno till surkål och saltgurka – eller toppad med kantareller.
Även tillbehören har man gått all-in på. Frasiga potatisbollar, krispiga morots-fries eller snedskurna vanliga pommes. Massor av olika dippsåser och andra toppings om man vill skapa sin egna korv.
Dessutom – en fullsorterad bar med drinkar, goda viner på glas och iskall fatöl.
Med en korvälskare i köket
Bakom Bangers alla korvar ligger “Korvmästaren Kerim Akkok”, som har denna beskrivning på Bangers site: “Uppväxt i LA med mamma från Sverige och pappa från Turkiet har Kerim utvecklat en passion för mat, med ett särskilt intresse för korv, som sträcker sig över kontinenter. Med en karriär som omfattar allt från Michelin-krogar till nattklubbar, har Kerim nu dominerat korvscenen i fjorton år”
Kerim har bland annat grundat Taylors and Jones och dessutom skrivit kokboken Taylors & Jones Korvbok. Ingen slump att denna korvkiosk i lyxförpackning så snabbt blivit populär med andra ord!
Priset för en korvmiddag ligger klart lägre än den upplevelse man får – runt 90 kronor för en korv-all in om man inte tar deras hummerkorv som kostar det drygt dubbla. Vi tog två korvar var samt lite sides och detta var så mycket mat att vi rullade ut. Ett perfekt ställe för en lunch, after work eller enkel middag. Nästan varje kväll är det DJ’s som spelar musik och det är klart stimmig och skön stämning. Trevlig personal som tipsar om sina favoriter i menyn och det år snabbt att få in maten!