Villa Dagmar är ett hotell och restaurang på Nybrogatan i Stockholm, som öppnade i våras med mycket hype, i en helt nyrenoverad fastighet som ligger vägg-i-vägg med Östermalmshallen, Mot gatan finns en liten uteservering och på den inglasade innergården (som de flesta rum har utsikt mot) finns både bar och restaurang.
Brunch på Villa Dagmar
I våras var det svårt att få bord här, men denna söndag var det lugnt och vi kunde boka bord dagen innan. När vi kom fick vi ett bord ute på deras ljusa innergård. Det finns även en matsal inomhus, men det nyttjade man inte denna dag.
Brunchmenyn på Villa Dagmar
På helgerna serveras brunch på Villa Dagmar i form av en à la cartébrunch, men man kan även ta in rätter från den vanliga menyn. Väldigt mycket att välja på med andra ord – och det blev inte lättare av att servitören sa att 2-3 mellanrätter var lagom per person. Men att rätterna på brunchmenyn var ”lite större” så två kunde räcka. Eller en.
Svåra beslut, så vi började med lite dryck. Jag tog en bloody mary, som var ovanligt bra och min fru ett glas vin.
Jag var hungrig och ville inte chansa så efter liyte funderingar och diskussioner med servitören jag tog in en liten burgare och shakshuka – min fru råbiff istället för burgare.
Råbiff shakshuka
Gott – och kul att de hade shakshuka på menyn (en tomatbaserad gryta som toppas med ett ägg), men inga rätter som stack ut nog för att göra ett bestående intryck på någon av oss.. Det märks att man fortfarande håller på att trimma in allt, med lite svajig service och en meny som spretar åt alla möjliga håll. Men, för att vara en restaurang på ett hotell var det helt klart över medel.
Pris: De rätter vi tog kostade mellan 145-175:- styck. Vill man dra på finns exempelvis även hummerschnitzel med melon för 495:- på menyn!
Fler tips på nya restauranger i Stockholm
Nya restauranger som öppnade våren 2021
Nya restauranger i Stockholm hösten 2021
..