Förra veckan öppnade Scandics senaste hotell – Downtown Camper – på Brunkebergstorg i Stockholm. Hotellets restaurang heter Campfire och beskriver sin mat som ”Comfort food”. I veckan var vi där för att undersöka vad comfort food egentligen innebär!
Downtown Camper restaurang Campfire – vi testar maten!
Campfire har en egen entré och man kommer då först till en stor bar/lounge och möts sedan av en riktig ”campfire” som sprakar. Här är tanken att man ska kunna grilla mashmallows till dessert så snart den är intrimmad!
Vi får vårt bord och menyn som kommer i form av en papperstidning. ”Comfort food” visar sig vara allt ifrån BBQ-sliders och peking anka till äppelpaj. Vi tar in tre stycken förrätter att dela på och det är helt rätt upplyser servitrisen oss om – här är tanken att alla rätter ska delas – ”Family style”.
Drinkar på Campfire
Drinklistan har drinkar som bär namn från gator i Stockholms Innerstad. Jag frågar servitrisen vilken som är godast och hon tipsar om ”Hamngatan” med hemlagad fikonmarmelad, tequlia, Amaro Ciciaro och lime. Mycket riktigt är den riktigt bra! Vi får även in en liten brödkorg med en baguette, någon form av fröknäcke och vispat smör.
Förrätter på restaurang Campfire
Då jag älskar koriander, lime och chili var förrätterna ett ganska lätt val. Spicy tacos, Peruvian tostados crab och Corean spice beef tartar. Till dessa en varsin fatöl. Spicy tacos med små bitar av spänstig tonfisk, ponzy, avocado och chili var riktigt bra med perfekt balans mellan de olika ingredienserna och lagom hetta. Även peruvian tostados med krabba var riktigt bra, men krabbsmaken försvann lite i sällskapet av lime, avocado, chili och koriander. Tartaren som man serverade sig själv på små salladsblad var fräsch och god. Ganska små förrätter, så det var lagom att ta tre att dela på.
Gillar man inte denna typ av rätter finns även förrätter som chevre chaud, minihamburgare eller friterad brysselkål.
Varmrätter på Campfire
Bland varmrätterna var det svårare att välja. Mycket gott som ”Mexican fiesta”, Mixed grill eller Pekinganka. Min vän som är en sucker för Entrecote fastnade för ”French connection” som är just en klassisk grillad entrecote med pommes och bearnaise. Jag själv blev sugen på ”Valencia grill” med fisk, skaldjur och chorizo på en bädd av saffransrisotto. Till varmrätterna fick vi in två olika slags röda viner på glas som vår servitris rekommenderade.
Varmrätterna är ganska dyra, 395:- för entrecoten, men ändå 100:- billigare än motsvarande rätt på Sturehof och klart i nivå med samma rätt där, med perfekt grillat kött, krispiga pommes och god bea. Även Valencia Grill var riktigt god, generöst med fisk och skaldjur och mustig risotto.
Desserter på Campfire
Till dessert tog vi in en frensch toast med bär och en rasberry lemon med hallonsorbet, vanliljglass och citronkaka med ett täcke av italiensk maräng. Efter alla tidigare rätter var dessa möjligen i största laget, men riktigt goda!
Veganska och glutenfria alternativ på Campfire
Det finns alternativ både för förrätt, varmrätt och dessert även för alla som äter glutenfritt, laktosfritt, vegetariskt eller veganskt och alla rätter är tydligt utmärkta med förkortningar som vägleder – GL, VG, LF osv.
Sammantaget om restaurang Campfire
Helt klart min typ av mat även om menyn är lite spretig. Trevlig personal som hade bra koll på både meny och drinkar – det märktes att de provat allt på menyn och hade sina favoriter. En del rätter som drar iväg lite i pris, men det finns flera varmrätter runt 195;-.
Tips! Se till att ni får ett bord med stolar – man kommer väldigt långt ner om man sitter i restaurangens soffor!
Alltså wow ser super gott ut 🙂 dit måste man ju! Trevlig resa! Kram
Ja, riktigt bra mat, perfekt för en aw!