El Diablo – en djävulskt god drink

Dela inlägget:

El Diablo – en djävulskt god drink som balanserar hetta, syra och sötma på ett magiskt sätt. Så enkel att röra ihop och den får extra tryck med en hemkokad ingefärssockerlag (som ni gör på 15 cl socker, 15 cl vatten och 3 cm ingefära i tunna skivor som ni kokar en stund och sedan silar up i en flaska).¨

Historien om El Diablo

El Diablo är en del av den så kallade ”Tequila Highball” familjen och har sina rötter i mitten av 1900-talet. Det var den legendariska bartendern Trader Vic, en av de mest inflytelserika figurerna i Tiki-kulturens uppkomst, som först populariserade drinken i sin bok ”Trader Vic’s Book of Food and Drink” från 1946. Då gjordes El Diablo med ginger beer, i min variant är detta utbyt mot en frisk ingefärssockerlag och bubbelvatten.

El Diablo
El Diablo

El Diablo recept

El Diablo – en djävlulskt god drink
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Måltid Drinkar
Kök Amerikanskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredients
  

  • 4 cl tequila
  • 2 cl creme de cassis
  • 1 st pressad lime Spara en skiva lime för dekoration
  • 2 cl sockerlag med ingefära Gör en batch på 15 cl socker, 15 cl vatten och 3 cm ingefära i tunna skivor som ni kokar en stund och sedan silar up i en flaska
  • 1 dl bubbelvatten

Instructions
 

  • Häll upp alla ingredienser förutom bubbelvatten i en shaker med is. Rör. Sila upp i ett glas fyllt med is. Toppa med bubbelvatten. Dekorera med en skiva lime.
Keyword Tequila

Denna drink är riktigt god och påminner otippat nog om en cola, då den nästan inte alls smakar alkohol. Farligt, men supergod!

Fler tequiladrinkar:

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Lyxig lördagslunch – Afternoon Tea på La Tour

Vill du unna dig en riktigt lyxig lördagslunch? Då kan jag verkligen rekommendera Afternoon Tea på La Tour,...

Visum till England – från 2 april 2025 behöver svenskar ETA-visum för resa till Storbrittanien

Från och med den 2 april 2025 blir det obligatoriskt för svenska medborgare att ansöka om visum till...

Matlagningskurs i Stockholm på Restaurangakademien – Asiatisk streetfood

Är du på jakt efter en matlagningskurs i Stockholm där du får laga spännande rätter och utveckla dina...

Moët & Chandon Champagne Gondola i Lech

Lech i Österrike är en av de glassigaste alporterna och här flockas kungligheter, kändisar och inte minst svenskar...