El Diablo – en djävulskt god drink

Dela inlägget:

El Diablo – en djävulskt god drink som balanserar hetta, syra och sötma på ett magiskt sätt. Så enkel att röra ihop och den får extra tryck med en hemkokad ingefärssockerlag (som ni gör på 15 cl socker, 15 cl vatten och 3 cm ingefära i tunna skivor som ni kokar en stund och sedan silar up i en flaska).¨

Historien om El Diablo

El Diablo är en del av den så kallade ”Tequila Highball” familjen och har sina rötter i mitten av 1900-talet. Det var den legendariska bartendern Trader Vic, en av de mest inflytelserika figurerna i Tiki-kulturens uppkomst, som först populariserade drinken i sin bok ”Trader Vic’s Book of Food and Drink” från 1946. Då gjordes El Diablo med ginger beer, i min variant är detta utbyt mot en frisk ingefärssockerlag och bubbelvatten.

El Diablo
El Diablo

El Diablo recept

El Diablo – en djävlulskt god drink
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Måltid Drinkar
Kök Amerikanskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredienser
  

  • 4 cl tequila
  • 2 cl creme de cassis
  • 1 st pressad lime Spara en skiva lime för dekoration
  • 2 cl sockerlag med ingefära Gör en batch på 15 cl socker, 15 cl vatten och 3 cm ingefära i tunna skivor som ni kokar en stund och sedan silar up i en flaska
  • 1 dl bubbelvatten

Instruktioner
 

  • Häll upp alla ingredienser förutom bubbelvatten i en shaker med is. Rör. Sila upp i ett glas fyllt med is. Toppa med bubbelvatten. Dekorera med en skiva lime.
Keyword Tequila

Denna drink är riktigt god och påminner otippat nog om en cola, då den nästan inte alls smakar alkohol. Farligt, men supergod!

Fler tequiladrinkar:

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Dear Evan Hansen i Stockholm – succémusikalen från Broadway på Intiman

Igår hade musikalen Dear Evan Hansen premiär på Intiman i Stockholm, och jag var där – vilken musikal!...

Hur funkar webblanseringar på Systembolaget?

Hur funkar webblanseringar på Systembolaget egentligen? När Systembolaget får en begränsad mängd av en viss dryck ordnar man...

Restaurang Capannone – elegant italienare med riktigt bra mat

Restaurang Capannone öppnade 2024 på Roslagsgatan i Stockholm och ligger en trappa ner från vinbaren med samma namn...

Rioja-vin – Masterclass om Rioja med Marqués de Cáceres

Rioja-vin hade sin storhetstid i Sverige på 1990-talet, dels tack vare dess prisvärdhet och kvalitet, men även för...