Italien, ett härligt land med vackra stränder, god mat, riktigt bra vin och inte minst läskande drinkar. En av mina absoluta favoritdrinkar – Negroni – kommer från Italien det gör även den omättligt populära Aperol Såritz, som i mitt tycker är lite för söt
Bicicletta liknar Aperol Spritz, som innehåller Aperol, prosecco och kolsyrat vatten. Men Bicicletta är en mer bitter drink, tack vare Camparin, och den får bubbel enbart från soda. Om du gillar Apreol Spritz pch Negroni kommer du garantera gilla en Bicicletta.
När du gör Bicicletta, använd ett gott, torrt vitt vin som du skulle dricka även som det är. Det enda som behövs mer är liue Campari, en skvätt doa och ett par apelsinskivor. Klart!
Smutta på Bicicletta på en solig uteplats i Italien, eller gör den hemma i höstmörkret och låtsas att du är på en soldränkt uteplats i Italien!
Recept på en Bicicletta
Bicicletta
Equipment
- 1 Shaker
Ingredienser
- 4 cl Campari
- 8 cl vitt vin
- 4 cl soda
- 2 cl apelsinskivor
Instruktioner
- Häll vin och vcampari över is i en shaker. Skaka dem kalla. Sina upp övcer i i et glas. Stoppa ner apelsinskivorna. Toppa med soda.
Historien om drinken Bicicletta
Historien om Bicicletta är inte fullständigt klarlagd, men den tros ha sitt ursprung i norra Italien, särskilt i regionen Milano. Det sägs att drinken skapades på 1960-talet av barpersonal på någon av de många caféerna i Milano. Eftersom Milano är känt för sin kärlek till cykelsporten, inspirerades skaparna att skapa en drink som skulle vara en perfekt aperitif för cyklister som kom tillbaka efter en träningsrunda. Namnet ”Bicicletta” är såklart italienska för ”cykel”.