Fredagsdrinken – Picon. En Belgisk long island iced tea!

Dela inlägget:

Fredagsdrinken är idag en Picon – Flanderns svar på en long island iced tea, med fyra sorters sprit och vitt vin. Detta är namnet på husets cocktail på restaurang Julien i Niewport, en liten stad vid kusten i Flandern. Vi åt en fantastisk lunch här men innan det fixade de fredagsdrinken.

Fredagsdrinken bär namnet Picon, som är en av ingredienserna. Amer Picon är en fransk likör gjord med färskt och torkat apelsinskal som får dra i neutral alkohol och sedan destillerat. Den innehåller även torkade gentianarötter och quinquin som infuceras separat. Destillatet och infusionen blandas sedan tillsammans med socker.

Förutom picon innehåller denna drink även countreau, vodka, grand marnier och vitt vin.

Fredagsdrinken – Picon – en belgisk version av Long Island Iced Tea

Måltid Drinkar
Kök Franskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 glas
  • 1 is

Ingredienser
  

  • 5 cl Picon
  • 2 cl Countreau
  • 2 cl Vodka
  • 2 cl Grand Marnier
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 Skiva Apelsin

Instruktioner
 

  • Fyll glaset med is. Häll i alla ingredienserna. Rör om. Dekrorera med en apelsinskiva
Keyword Fredagsdrinken, Picon

Fredagsdrinken denna vecka påminner lite om en negroni, men har mer sötma och fruktsmak. En förrädisk drink då man inte känner hur mycket sprit det är i, men riktigt god! En perfekt drink med tryck i för att starta en fest!

Se ett filmklipp när drinken skapas

Picon Punch

En annan populär drink med picon är en picon punch – en svagare drink. I den har man picon, grenadin, brandy och bubbelvatten.

Picon Bière

Det finns även varianter av picondrinkar där man tar en del picon och 5 delar öl.

Fler fredagsdrinkar

Lunch på restaurang Julien

Efter fredagsdrinken fortsatte vi med lunch på restaurang Julien. Så härligt och snyggt ställe.

 Som snacks fick vi in pluma Iberico och spröda kex med en kräm på sparris och parmesan

Förrätten var ål, tomat, picklad gulbeta, senapsfrön och mozzarella. Varmrätten (som de vann mattävligen ”Westtoer zee van smaak” med) var galet bra – slätvar och havskräftor med blomkål och en spräckt sås. Som dessert, praliner och kex med dipp!

En riktigt bra restaurang i Niewport som jag verkligen kan rekommendera!

Läs mer om Flandern

 Resan gjordes i samarbete med Visit Flandern – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Lyxig lördagslunch – Afternoon Tea på La Tour

Vill du unna dig en riktigt lyxig lördagslunch? Då kan jag verkligen rekommendera Afternoon Tea på La Tour,...

Visum till England – från 2 april 2025 behöver svenskar ETA-visum för resa till Storbrittanien

Från och med den 2 april 2025 blir det obligatoriskt för svenska medborgare att ansöka om visum till...

Matlagningskurs i Stockholm på Restaurangakademien – Asiatisk streetfood

Är du på jakt efter en matlagningskurs i Stockholm där du får laga spännande rätter och utveckla dina...

Moët & Chandon Champagne Gondola i Lech

Lech i Österrike är en av de glassigaste alporterna och här flockas kungligheter, kändisar och inte minst svenskar...