Frozen Negroni – recept på en Negroni 2.0

Dela inlägget:

Frozen Negroni – den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och inte lika alkoholstark som en klassisk negroni – en perfekt drink att starta helgen med.

Så här enkelt gör ni en Frozen Negroni

Skär av en bit skal från en blodapelsin. Dela blodapelsinen på mitten,. Skär en halva i mindre bitar och pressa ner i en blender. Häll i 3 cl gin, 3 cl röd vermouth och 3 cl Select eller Campari. Stoppa ner is och mixa.

Dekorera med apelsinskalet. Njut! Trevlig helg!

Frozen Negroni recept

Frozen Negroni recept

Frozen Negroni
Måltid Drinkar
Kök Amerikanskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 Blender eller mixerstav

Ingredienser
  

  • 1/2 st blodapelsin
  • 3 cl gin
  • 3 cl Select eller Campari
  • 3 cl Röd Vermouth
  • 2 st istbitar

Instruktioner
 

  • Skär av en bit apelsinskal för dekoration
  • Dela apelsinen på hälften, skär halva i bitar och pressa ner i blendern
  • Häll i resten av ingredienserna. Mixa.
  • Häll upp i ett glas. Dekorera med apelsinskalet
Keyword Frozen, Negroni

Fler varianter på Negronis:

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

När började man göra frozen cocktails?

Frozen cocktails började bli populära under 1950- och 1960-talen i USA, särskilt efter att elektriska mixer och blenders blev vanliga i hushållen. En av de första riktigt kända frozen cocktails var frozen daiquiri, som blev populär på 1950-talet tack vare en ny typ av blender, kallad Waring Blender, som gjorde det möjligt att blanda is och ingredienser till en slät konsistens.

Det var dock under 1970-talet som frozen margaritas blev riktigt populära, mycket tack vare Dallas-baserade restaurangägaren Mariano Martinez, som uppfann den första frozen margarita-maskinen 1971. Martinez inspirerades av en mjukglassmaskin för att skapa en maskin som kunde hålla margaritas frysta och serveringsklara, vilket bidrog till att sprida trenden med frozen cocktails i barer och restauranger.

Sammanfattningsvis började man göra frozen cocktails under mitten av 1900-talet, men de fick sitt stora genombrott och popularitet under 1970-talet.



Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Vad är Coravin? Ett verktyg för att bevara och servera vin

Vad är Coravin? Jo, det är ett verktyg för att bevara och servera vin, där vin kan hällas...

Mälardrottningen 100 år! 

Mälardrottningen är ett anrikt fartyg som idag ligger förankrat vid Riddarholmen i centrala Stockholm och fungerar som både...

Villa Foresta på Lidingö – anrik byggnad i helt ny skepnad

Villa Foresta på Lidingö är ett nytt hotell i en anrik, pampig byggnad på Lidingö. Villan byggdes 1908-1910,...

Villa Dahlia – Nytt boutiquehotell i Vasastan vid Tegnerlunden

Villa Dahlia är ett nytt boutiquehotell i Vasastan vid Tegnerlunden som öppnar 29 augusti 2024. Jag var där...