Frozen Negroni – recept på en Negroni 2.0

Dela inlägget:

Frozen Negroni – den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och inte lika alkoholstark som en klassisk negroni – en perfekt drink att starta helgen med.

Så här enkelt gör ni en Frozen Negroni

Skär av en bit skal från en blodapelsin. Dela blodapelsinen på mitten,. Skär en halva i mindre bitar och pressa ner i en blender. Häll i 3 cl gin, 3 cl röd vermouth och 3 cl Select eller Campari. Stoppa ner is och mixa.

Dekorera med apelsinskalet. Njut! Trevlig helg!

Frozen Negroni recept

Frozen Negroni recept

Frozen Negroni
Måltid Drinkar
Kök Amerikanskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 Blender eller mixerstav

Ingredienser
  

  • 1/2 st blodapelsin
  • 3 cl gin
  • 3 cl Select eller Campari
  • 3 cl Röd Vermouth
  • 2 st istbitar

Instruktioner
 

  • Skär av en bit apelsinskal för dekoration
  • Dela apelsinen på hälften, skär halva i bitar och pressa ner i blendern
  • Häll i resten av ingredienserna. Mixa.
  • Häll upp i ett glas. Dekorera med apelsinskalet
Keyword Frozen, Negroni

Fler varianter på Negronis:

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

När började man göra frozen cocktails?

Frozen cocktails började bli populära under 1950- och 1960-talen i USA, särskilt efter att elektriska mixer och blenders blev vanliga i hushållen. En av de första riktigt kända frozen cocktails var frozen daiquiri, som blev populär på 1950-talet tack vare en ny typ av blender, kallad Waring Blender, som gjorde det möjligt att blanda is och ingredienser till en slät konsistens.

Det var dock under 1970-talet som frozen margaritas blev riktigt populära, mycket tack vare Dallas-baserade restaurangägaren Mariano Martinez, som uppfann den första frozen margarita-maskinen 1971. Martinez inspirerades av en mjukglassmaskin för att skapa en maskin som kunde hålla margaritas frysta och serveringsklara, vilket bidrog till att sprida trenden med frozen cocktails i barer och restauranger.

Sammanfattningsvis började man göra frozen cocktails under mitten av 1900-talet, men de fick sitt stora genombrott och popularitet under 1970-talet.



Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Restauranger i Playa del Carmen – Mina bästa tips

Om du älskar tacos är Mexiko en riktig drömdestination och tacorestaurangerna i Playa del Carmen som vi testade...

Stränder i Playa del Carmen i Mexiko – våra favoriter

Hur är stränderna i Playa del Carmen i Mexiko? Det var vi nyfikna på inför vår resa dit....

Flyg till Cancún i ekonomiklass med Finnair

Hur är det egentligen att flyga i ekonomiklass, med två byten, hela vägen från Stockholm till Cancún i...

Michelinkrogar i Bangkok – jag testar den billigaste Michelinkrogen hittills

Det kryllar av Michelinkrogar i Bangkok, och nyligen fick staden sin första trestjärniga Michelin-restaurang - Sorn. Men det...