Gästspel med Chris Thompson på Paul’s

Dela inlägget:

Chris Thompson är en av de mest lovande unga kockarna i London. Han har jobbat på några av Londons bästa restauranger som The Grove hotel, Maze by Gordon Ramsay och the Duck and Waffle. Idag jobbar han på Zelman Meats och i veckan var han i Stockholm för ett tvådagars gästspel på Paul’s – en av restaurangerna på Haymarket.

Sexrättersmenyn för detta gästspel såg riktigt bra ut på pappret, men när rätterna kom in var det ännu mer intressant. Helt klart den mest intressanta middag jag ätit i år! Kanske inte den godaste i alla delar, men detta var så kul! Häng med!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Gästspel med Chris Thompson på Paul’s

Middagen inleddes med ett glas champagne och krispig grissvans, med sesamfrön och jordnötter. Det var lite som revbensspjäll, men mer fett och brosk, mindre kött. God, kryddig glace, men grissvans som råvara var ingen omedelbar kärlek!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Menyn fortsatte med en god Riesling och en sashimi på Red Mullet (som Google translate översätter till Röd hockeyfrilla) med Kombu Soya och tunna skivor av vindruva. Läckert och en helt ny smakkombination.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Kycklinghjärta och muskelmage

Den tredje rätten var den jag gillade mest – ”Confit Chicken Gizzard and Heart Larb, Crispy chicken skin – Thai explosion”. En väldigt kryddig wok serverad i ett kålblad som en liten taco.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's 

Flera av rätterna bars ut av Chris, som verkligen var intresserad av vad vi tyckte om dem. Jag frågade om han hade ätit på några andra restauranger här i Stockholm och han hade dagen innan gästspelet varit på Punk Royale som han verkligen gillade. Dagen efter gästspelet hade han bokat bord på Esperanto, så det känns som han prickat in några av Stockholms bästa krogar.

Tillbaka till menyn. Tredje rätten var kalvbräss, som är en av få saker som jag verkligen inte gillar om den inte är i små bitar som t ex friterats. Men den fjärde rätten ”Potato, Sichuan Dressing, Guanciale, Egg Yolk, Crispy shallots” var riktigt läcker. Till dessa rätter en Zinfandel som passade perfekt.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Rostad ananas

Avslutningen på menyn var rostad ananas med glass gjord på saltat ankägg – ett ägg som får ligga med skal i saltlösning en vecka innan man gör glass på äggulan. Supergott!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Sammanfattningsvis en av de mest intressanta menyer jag ätit i år. Så kul när restauranger tar in kockar på gästspel som dessa!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Hotell i Mellau – Bo bekvämt och centralt vid skidbussen

Mellau är en charmig skidort i Österrike, känd för sin fantastiska skidåkning och närheten till det stora skidområdet Mellau-Damüls. Här startade jag och sonen...

Nyheter i Estland 2025

Läs mer

Hotell i Mellau – Bo bekvämt och centralt vid skidbussen

Mellau är en charmig skidort i Österrike, känd för sin fantastiska skidåkning och närheten till det stora skidområdet...

Skidresa till Mellau-Damüls – prisvärd skidort i Österrike

Drömmer du om breda pister, mysiga alpstugor och fantastisk offpist – utan trängsel? Då är Mellau i Österrike...

Amex Centurion Lounge på Arlanda

Nyfiken på Amex Centurion Lounge på Arlanda? Då är detta reportage för dig. Jag fick möjlighet att göra...

Så hittar du genvägen på Arlanda

Vill du skippa delen på Arlanda med taxfree och andra butiker och komma snabbare till det nya restaurangområdet...