2022 – ett år som började i samma sega takt som 2021
Vi som ville resa hade det inte lätt
Restriktioner och munskydd på många ställen
Ja, många vågade inte ens resa till fjällen
Vi passade på att lyxa hemma istället
Med till exempel en härlig staycation på At Six-hotellet
I Mars gick vi äntligen till Frantzen – så bra
Även om vi inte direkt har råd att betala 15.000 för en middag varje dag!
I mars blev även första utlandsresan för året av
Till Tallinn – en riktig gourmetresa det var
Två restauranger med stjärna i Guide Michelin
Som såklart både lagade fantastisk mat som de matchade med vin
I april gjorde vi drömresan i repris
Tillbaka till Tulum som vi älskar på alla vis
Riktigt god mat och underbara stränder
Mexiko är helt klart en favorit bland länder
Sen tog jag med sonen till riksgränsen och off-pist
Om det var bästa skidåkningen vi haft i Sverige – men visst!
Vi tog tåget upp – smidigt men långt
Och i vår lilla kupé hade vi det mysigt men trångt
I maj bytte jag hemmakontoret till en varmare destination
Och jag drog en vecka till Grekland på en lyxig workation
Det är en av alla fördelar med att jag detta år startade eget
Och kan bestämma hur och var jag jobbar – bästa kneget
En digitalbyrå som heter boosty det är
Där jag hjälper kunder med digital strategi, digitala kampanjer och sånt där
Bloggen är numera en del i bolaget – och den går bättre än aldrig förr
Och öppnar även en och annan dörr
Som till en middag i Fyren – Viking Glorys snurrande restaurang
Fortsatte sen till Åland och bastade med finnar som tyckte jag hade bastutalang
Sommaren hängde vi mest på i Dalarna på landet
med lite avstickare ner till medelhavet
Mallis var lika bra som alla säger
Och vi hittade på massa roliga grejer
som att hitta öns bästa hoppklippa
eller kolla in Palmas restauranger – så hippa
I Sverige igen åkte vi till Järvsö för cykling
Uppför, nedför och runtomkring
Åt middag på Sveriges enda Tattinger-bar
och crepes som var helt underbar
Sedan hade jag och min fru en barnfri vecka
Jag ville dra till Ibiza, men min fru tyckte att Sverige fick räcka
Så vi bokade in oss på ett par riktigt härliga hotell för en road-trip
Vadstena Kloster, Nääs Fabriker – ja – till och med på Ästad vingård vi rum fick
Med lite tur – vi på väntelista först stod.
Turen fortsatte – även på restaurang Äng fick vi bord
Hösten kom – och jag åkte till Italien och Piemonte
Ett otroligt vackert landskap – och så mycket att se
Lärde mig göra pasta av en riktigt bra Italienare
Tänkte, att dessa kunskaper kan komma till nytta senare
Årets whiskyresa skulle gått till Skottland
Men en kompis hade inget pass – så kan det bli ibland
Speciellt detta år när tiderna för pass var så svåra att få
Och sen var väntan på passet längre ändå
Så årets whiskyresa gick till Dalarna istället
Provade whisky, lagade mat och eldade bastun het
November blev en riktig resemånad med fokus på mat
Först Istanbul för otroligt spännande saker på alla fat
Sedan en tripp till Cypern för både mat och kultur
Badade i vattenfall och blev helt genomsur
November var en månad med flera härliga staycations med min fru
Jag känner att vi börjar få bra koll på hotell i närheten nu!
Mycket mat blir det, men också fasta periodisk
16-8 fasta har jag i år kört metodiskt
Men det räcker inte riktigt till
för att få den rutmage jag vill.
Så 2023 blir det hårdare tag – till kolhydrater jag stänger en dörr
(Även om jag tänkt så flera gånger förr)
Vi avslutar året i Afrika – den södra delen
Kapstaden blir det över nyår med hela familjen
Så peppade att åka till detta land igen
Som jag och min fru var i för över 20 år sen
Men nu först en riktig jul i Dalarna ska vi ha
Med julmat, längdåkning och så bastu varje dag
Hoppas alla ni också haft ett år med mycket kul
Och att ni får en riktigt härlig jul!
[…] startade 2022 i ett vintrigt Dalarna. Nu avslutar vi detta händelserika år med en vecka i Kapstaden, som blev en ganska spontan resa. Vi hade egentligen tänkt att stanna […]