Gillar du Frankrike och fransk mat? Då är Goût de France en chans för dig att på hemmaplan drömma dig bort till en mysig restaurang i Paris. Måndagen den 21 mars kommer 16 krogar runtom i Sverige (och 1500 krogar till i en mängd andra länder) servera en specialkomponerad Fransk meny. Du kan välja just den miljö som passar dig bäst: bistro, brasserie, en modern eller en mer exklusiv gourmetrestaurang
Följande krogar är med i år:
• 19 Glas Bar & Matsal, kock: Seth Tåqvist, Daniel Jansfors och Mauritz Larsson / Stockholm
• Bistro Süd, kock: Charlie Biasi / Stockholm
• Brasserie Makalös, kock: Oscar Olsson / Stockholm
• Bröderna i hallen, kock: David Olsson / Örebro
• Stora hotellet Bryggan, kock: Fredric Bengtsson & Björn Andersson / Höganäs
• Grodan, kock: Henrik Boberg / Stockholm
• Hillenberg, kock: Magnus Persson / Stockholm
• Kärranäs, kock: Fredric Andersson / Uddevalla
• La Petite, kock: Jonas Hartwig / Helsinborg
• Långbro Värdshus, kock: Fredrik Eriksson / Älvsjö
• Ma cuisine, kock: Laurent Loustalot / Göteborg
• Restaurang Vollmers, kockar: Mats och Ebbe Vollmer / Malmö
• Restaurant Ambiance, kock: Karim Khouani / Tygelsjö
• Riche & Teatergrillen, kock: Peder Andreasen / Stockholm
• Spisa Matbar, kock: Rikard Nilsson / Göteborg
• Vau de Ville, kock: Johan Lundin / Stockholm
Ni kan hitta restaurangernas menyer här och kan på samma sida enkelt söka på stad och se vilka restauranger som deltar där.
Exempel från Brasserie Makalös i Stockholm: Oscar Olssons ”Goût de France / Good France”-meny
• Salami aux truffes et noix de macadam
• Crème brûlée au Roquefort avec céleris, poires et noix
• Foie de volaille avec pommes de terre fumées et foie gras râpé
• Fromage français
• Tarte tatin avec sa crème glacée au fromage frais
Låter som en fantastisk meny! Vad gillar ni bäst från det franska köket?
Créme brulée! Såååå gott!
Håller med Stina, det är en av mina favoritdesserter!