Griffins steakhouse har verkligen blivit en favorit, värd att återkomma till. De fortsätter att leverera år efter år. Cool inredning, riktigt bra och vällagad mat – speciellt kött såklart. Igår var det dags för ännu ett besök på Griffins. De verkar inte byta meny speciellt ofta – rätterna i avsmakningsmenyn ”MENU Extraordinaire” är identisk med hur den såg ut för ett år sedan – men varför ändra ett vinnande koncept? Denna meny behöver alla runt bordet enas om att man vill äta för den serveras till samtliga i sällskapet. Alla rätter kommer in på gemensamma uppläggningsbrädor och fat på det sätt som allt fler krogar – t ex Lilla EGO – även väljer att servera många rätter på.
Hur är då maten på Griffins så här drygt fem år efter öppning? Fortfarande helt fantastisk!
Eller vad sägs om fyra små förrätter som (från vänster):
Skaldjurscocktail – Räkor, krabba & pilgrimsmussla med gurka, mango och avokadokräm
Råbiff – Rullad i sesamfrö med chilidip, sojastekt shiitakesvamp och tat soi. (Just den rätten har jag faktiskt lärt mig att göra på en matlagningskurs på Restaurangakademien för ett par år sedan som Christian Hellberg – kökschef och delägare i Griffins – ledde. Mer om det i ett kommande inlägg!).
Vänernlöjrom Potatisplättar, crème fraîche, citron och syrad rödlök
Korv med bröd – Extraordinare Lammkorv och kalvkorv med tryffelmajonnäs, rostad lök och inlagd lök
Griffins’ bästa från grillen – ”Mixed grill med det bästa köttet köket har”. Här får man det kött som finns hemma för dagen, igår bland annat Flankstek, Lammkorv och Kalv. Till det potatispuré, sallad, pommes, bea och tre olika majonnäser. Allt, både kött och tillbehör kan man utan kostnad beställa in mer av om man skulle vara superhungrig…
för att avsluta med DESSERT Extraordinaire – blåbärsglass, frystorkade bär, färska bär, maräng, kakbotten….
Ska ni dricka vin rekommenderar jag att ni ber specifikt om få tips från Griffins sommelier Martin. Duktig och extremt underhållande!
Slutligen – inredningen på Griffins är extremt mysig. Speciellt under den mörka årstiden. Murriga färger, sköna soffor och stolar och massor med roliga detaljer. Som denna hängare.
Så, hit kommer jag fortsätta komma – gärna flera gånger per år!
De små förrätterna ser ju grymt goda ut!!!
Ja, det var de verkligen!