Hotel Le Monêtier är ett supermysigt boutiquehotell med utsikt över alptopparna som ligger i byn Le Monêtier-les-Bains i hjärtat av Serre Chevalier. Har bodde jag och sonen och älskade verkligen hotellet. Perfekt läge i den mysiga lilla byn, fina rum, balkong med underbar utsikt och en restaurang som var i toppklass!
Le Monêtier-les-Bains i hjärtat av Serre Chevalier.
Serre Chevalier består av ett par sammanhängande byar och Le Monêtier-les-Bains är kanske den mysigaste av de jag kollade in. Hotellen här i Serre Chevalier ligger nästan uteslutande i någon av byarna (inte uppe i backen) och detta hotell låg nära hållplatsen för den shuttlebuss som gick till backen. Vi hade dock vår hyrbil som vi tog till backen – som vi kunde parkera utan kostnad i hotellets garage.
Rummen på Hotel Le Monêtier
Hotellet har bara 20 rum som ligger på tre våningar – längst ner finns den stora restaurangen. Man når rummen via en hiss och en korridor mot gatan – alla rum har balkonger som vätter mot alptopparna – helt utan ljud från gatan. Smart byggt!
Stora fina rum med trägolv, skrivbord, fåtölj och mysig belysning,. En stor balkong med härlig utsikt och separat toa / dusch.
Frukosten på Hotel Le Monêtier
Frukosten på Hotel Le Monêtier var lika bra som rummen! Nybakat bröd och croissanter. Goda juicer och supergott kaffe, Ägg som man gjorde på beställning och serverade vid bordet. Här saknade jag inget!
Apres-ski på uteserveringen
Hotel Le Monêtier har öppet året runt, så den stora uteserveringen är säkert mer välbesökt senare på säsongen. Men redan nu i april var vårsolen så stark att en en apres-ski här utan jacka var behaglig!
Restaurangen på Hotel Le Monêtier – Stabatio
Restaurangen på Hotel Le Monêtier som heter Stabatio var helt fullsatt alla kvällar vi bodde här. Tydligen en av de populäraste restaurangerna i Serre Chevalier. En mysig lokal med ganska dämpad belysning. Ett öppet kök och en välsorterad bar. Jag startade med en av deras signatur-cocktails – L’antidote – som var både snygg och välsmakande!
Sedan mat! Jag och sonen delade på två förrätter som var riktigt bra. Deviled Eggs med tryffel och konfiterad lök och orientalisk inbakad paj med kanin och räkor.
Till varmrätt kunde vi inte stå emot en grillad ryggbiff som kom in perfekt medium-rare, med krispiga pommes, en rotsaksgratäng och en bearnaisesås. Till det ett glas rött – självklart franskt – vin!
Desserten var en frisk citronsorbet med maräng på toppen. En riktigt god och vällagad middag!
Ingen bastu – men behandlingar
Det enda jag saknade på Hotel Le Monêtier var en bastu. Märkligt att det inte finns på ett hotell i alperna! Däremot fanns rum för behandlingar och massage. Och det stora badhuset Les Grands Bains Du Monetier ligger bara några minuters promenad från hotellet.
Läs mer om hotellet på deras egna hemsida här.
Serre Chevalier – en av de största skidorterna i Frankrike
Läs mer om skidåkning, restauranger och saker att göra i Serre Chevalier här.
Reportaget gjorde vi i samarbeta med Hotel Le Monêtier – åsikter och tankar som alltid mina egna!