Jag hade ett gäng resebloggare hemma hos mig i veckan och jag passade då på att göra en hummusbräda. Helt enkelt en stor skärbräda som man brer ett tjockt lager hummus på och toppar med grönsaker. Till det pitabröd och små kryddiga köttspett. En perfekt superenkel rätt att laga till många – och som även passar för de allra flesta dieter. Allt på hummusbrädan är naturligt glutenfritt och även veganskt (förutom brödet och köttspetten såklart). Till det serverade jag ett iskallt riesling och rosé! En perfekt sensommarmiddag som jag verkligen kan rekommendera att ni testar!
Hummusbräda – så här enkelt är det
För att göra denna hummusbräda behöver ni hummus, grönsaker, fetaost och oliver att toppa med. Nedan är vad som räckte perfekt för 8 personer.
Hummus – så enkelt att göra själv. Jag använde detta recept men tredubblade det, det vill säga på 3 kartonger färdigkokta kikärtor. Till nästa gång ska jag lägga lite mer kärlek på hummusen och koka egna kikärtor och ta ett mer avancerat recept!
Sedan hackade jag upp 2 rödlökar, 1 gurka och 1 paket cocktailtomater i ungefär lika stora bitar. Jag smulade upp två paket fetaost, hällde upp en burk oliver och en stor kvist dill. Så här långt förberedde jag.
När det var en stund kvar innan gästerna kom bredde jag ut hummusen på den stora skärbrädan, toppade med alla grönsakerna och fetan, saltade och pepprade och avslutade med lite olivolja. Sedan var det färdigt. Superenkelt – och gillades av alla!
Till detta generöst med vin. Kung Fu Gilg som är ett av mina favorit-rieslings och så Drosty Hof som är en god och prisvärd rosé. Som en bonus hade vi en av de sista ljumma sommarkvällarna så vi kunde sitta ute på vår innergård tills det blev mörkt. En så mysig kväll!