Intressanta råvaror

Dela inlägget:

Vi har börjat storhandla via Mathem så när de erbjöd sig att skicka hem lite ovanliga råvaror tackade jag inte nej. Men när jag packade upp påsen blev jag lite brydd – gurkmeja, casava, kokosnöt och ätbara blommor – vad ska jag göra med det här?   Efter lite research hittade jag dock lite inspiration. Så, Casavan kokade jag först i saltat vatten i femton minuter, skivade den till pommes- storlek och ugnsbakade den sedan hårt i hög värme med vitlök och mycket olja. Svängde ihop en aioli och prydde det hela med de ätbara blommorna. Detta serverade jag som en förrätt att dela på nere vid bryggan. Succé!  Barnen älskade Casavan som kan liknas vid en mix mellan bröd och potatis, väldigt bra kostistens, lätt att jobba med och god! De ätbara blommarna var väldigt uppskattade!

   Gurkmejan blev en del i marinaden för kycklingfilé ihop med vitlök, ingerfära, lime och olivolja.  

 Här ska man kanska vara lite mer försiktig med gurkmejan än jag var. Den är väldigt skarp i smaken så lite räcker bra. 

Kul med nya råvaror som vi inte testat tidigare för att tvingas tänka i lite nya banor. Casavan gillade vi allihop så den kommer vi garanterat att köpa igen.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Lyxig lördagslunch – Afternoon Tea på La Tour

Vill du unna dig en riktigt lyxig lördagslunch? Då kan jag verkligen rekommendera Afternoon Tea på La Tour,...

Visum till England – från 2 april 2025 behöver svenskar ETA-visum för resa till Storbrittanien

Från och med den 2 april 2025 blir det obligatoriskt för svenska medborgare att ansöka om visum till...

Matlagningskurs i Stockholm på Restaurangakademien – Asiatisk streetfood

Är du på jakt efter en matlagningskurs i Stockholm där du får laga spännande rätter och utveckla dina...

Moët & Chandon Champagne Gondola i Lech

Lech i Österrike är en av de glassigaste alporterna och här flockas kungligheter, kändisar och inte minst svenskar...