Köksbaren på Lilla Ego är perfekt för en spontanmiddag om man vill äta riktigt bra. Eller för en middag man planerat ett par veckor i förväg – men där man kallt räknat med att stå i kö för ett bord i köksbaren. Det finns nämnligen ett par platser vid köksbaren på Lilla Ego som är för drop-in-gäster. Om ni går förbi Lilla Ego en kvart före öppning och ser en liten kö utanför entrén så är det garanterat gäster utan bokning som står där och väntar på att knipa en av platserna vid köksbaren!
Köksbaren på Lilla Ego – perfekt för en spontanmiddag
Kommer man senare, runt 18 eller 18.30 kan man få vänta ett tag, då i det som kallas ”dödens korridor” som är en smal korridor utanför Lilla Egos toa. men det kan gå snabbt. Flera gånger när jag ätit middag i köksbaren har jag suttit bredvid foodies som bara beställt in en rätt, ätit den och sedan tagit notan för att gå vidare till nästa restaurang. På Lilla Ego kan även en trerättersmeny gå riktigt snabbt. All mat är egentligen preppad så när man beställt är det mest uppläggning kvar, så det går oftast snabbt att få in maten – och då kan det öppnas upp en plats i köksbaren.
Jag och min fru gick hit i lördags för en middagsdate i köksbaren och det var precis lika gott och trevligt som alltid. Jag startade med en lilla-ego-öl medan vi kollade på menyn och sedan fick vi in brödserveringen med smör och frön. Inte lika fluffigt bröd som det brukar vara, men gott!
Till förrätt tog min fru tonfisk med avokado, kokos och shiso (235:-) som var riktigt god, men ännu vassare tyckte jag min förrätt på kantarell (215:-) var, som både var vacker som ett litet konstverk och hade så mycket olika spännande smaker som passade perfekt ihop.
Till huvudrätt tog vi bägge råbiff med jordärtskocka, rabarber och ponzu som även den såklart var supergod. Jag tog ett glas pinot till, efter lite övervägande. Hovmästaren tipsade om ett vitt som även det skulle passat bra och jag fick smaka bägge innan jag valde – gillar verkligen när de erbjuder de möjligheterna.
Till dessert delade vi på en knäckig äppelrätt som var en perfekt avrundning på denna härliga middag.
Jag gillar verkligen att kunna kika in i köket, se hur de jobbar – eller snarare monterar rätterna vilket de gör i luckan.
Så vill ni inte hänga på låset när borden släpps är köksbaren ett hett tips – inte minst för en spontanmiddag!
Vanliga frågor om Lilla Ego
#1. Vad kostar en middag på Lilla Ego
Vad kostar en middag på Lilla Ego? Det beror helt på vad du äter och dricker. Vår middag med en öl, två glas vin, två förrätter, två varmrätter och en dessert kostade 1700:-. Men man kan såklart bara dela på en förrätt, ta en varsin varmrätt och dela på en dessert samt dricka vatte om man vill ta en billigare variantg men ändå smaka på lite av maten på Lilla Ego!
#2. Hur får man bord på Lilla Ego?
Hur får man bord på Lilla Ego? Bordsbokningen släpps vid midnatt med 30 dagars framförhållning – och då bokas oftast alla bord snabbt. Men, ibland får de avbokningar som de ofta annonserar med stories via sitt instagram. Ett annat alternativ är att köa för bord i köksbaren!
#3. När kan man boka bord på Lilla Ego?
Borden släpps vid midnatt 30 dagar innan. Man bokar på deras site som ni hittar här.
#4. När öppnade Lilla Ego?
Lilla Ego öppnade hösten 2023.
Fler restaurangtips i Stockholm i mellan-pris-klass