Restaurang Bonnie’s är en av restaurangerna på Bank Hotell och ligger i den gamla bankhallen, under ett imponerande glastak med sex meters takhöjd. Här har jag länge velat gå och äta och nu i veckan blev det äntligen av. Efter middagen passade vi på att ta hissen upp till Bank Hotells takbar Le Hibou.
Entrén till hotellet är verkligen pampig och det är ännu mäktigare inne i restaurangen, med stora kristallkronor och bord luftigt utspridda i lokalen med stärkta vita dukar. Loungemusik på, men inte så det störde våra samtal. Lite samma känsla som på L’avventura, men i mindre skala och lite ljusare.
Jag och mitt whiskygäng kör en ”ljusgrå” månad i November där vi drar ner på alkoholen rejält, så denna kväll drack vi alkoholfritt rakt igenom. Utbudet av alkoholfria alternativ var inte så stort här, men de hade en alkoholfri IPA som vi tog till maten som var god!
Brödserveringen var en bit fluffigt vitt bröd och en liten assiett med smör, parmesan, färskost och syltad rotselleri. Supergott, men pyttelite. Så vi bad om en till – vilket vi såklart fick. Denna borde man få en varsin av direkt!
Menyn på Bank Hotell – internationell, inspirerad av den europeiska kusten
Det fanns mycket gott på menyn, som beskrivs som ”internationell meny inspirerad av den europeiska kusten med noga utvalda och säsongsbaserade råvaror”. Här finns allt från ostron, löjrom, kantarelltoast och burrata till grillad oxfilé och smörstekt hälleflundra. Klart bredare och bättre än på en klassisk hotellmeny. Men så är detta inte ett vanlig restaurang främst för hotellgäster, utan man har många gäster som vi som bara kommer hit för att äta utan att bo.
Vi fastnade alla för en carpaccio till förrätt. Tunna skivor perfekt oxfilé med ett täcke av kaprisvinägrett, blekselleri, parmesanost & friterad kapris. (185:-). God tvist på denna klassiska förrätt som var en av de bättre carpaccios jag ätit.
Till varmrätt tog jag en grillad röding med musslor, musselsås, tomat, dill, smörad purjolök & spenat. (265:-) Även den god, men inte lika intressant som carpaccion. Mina vänner tog kalvschnitzel med brytbönor med chorizo, citronsmör, kapris & lök (275:-). Den var däremot en fullpoängare, med en frasig stor schnitzel och härliga tillbehör.
Hade vi fortfarande varit lite hungriga skulle Banks dessert ”Smash the piggy bank” varit en fin avslutning. En enorm dessert för 2-4 personer med choklad, chokladglass, vaniljparfait, syltade havtorn, choklad crumble & salt kolasås. Men vi skippade dessert nere på Bonnie’s och tog hissen efter middagen upp till Banks Takbar Le Hibou istället.
Drinkar på Bank Hotells takbar Le Hibou
Jag var uppe på takbaren Bank Hotell – Le Hibou – med min fru i somras och till vår glädje var uteterassen öppen även nu, även om det är fint inne i baren också.
Takterrassen är öppen året om. Sidorna skyddas av glas och tjock genomskinlig plast och värmare i taket gjorde att man kunde sitta utan jacka ute långt in i November, Härligt. Här tog vi en varsin alkoholfri ”Barn Owl” – utan gin men med Lemon Drop Hops, Grapefruit, Citrus, Tonic Water. Riktigt god och med bra bett i även utan alkohol – och kostar hälften så mycket (95:- istället för 185:-).
Sammantaget om kvällen på Bank Hotell
Riktigt bra mat, härlig internationell atmosfär och trevlig personal. Kan verkligen rekommendera en middag där. Samma sak med takbaren – så snyggt och kommer man innan solen går ner har man en fantastisk utsikt från uteterassen.
Adress: Arsenalsgatan 6, ett stenkast från Berzelii park
Webb: bankhotel.se
Redan testat Bank Hotell? Kolla in tips om nya restauranger i Stockholm här.