Noma stängde för några år sedan och hade förra sommaren en pop-up under en bro i Köpenhamn som jag testade – läs mer här.
I Februari i år öppnade nya Noma på Refsavleöen och det blev direkt lika omtalat som tidigare Noma.
https://www.instagram.com/p/BihkWuvgylY/?tagged=nomacph
https://www.instagram.com/p/Bh9Nl9ngsd6/?tagged=nomacph
Menyer efter årstid på nya Noma
Menyn här går efter årstid. Sommarmenyn består av råvaror man kan hitta ovan och under jord, nära och i vatten och i träden. Noma odlar en hel del grönsaker själva i deras ”urban farm”. Man kan även få en vegansk variant av menyn och tipsar de som gärna vill ha kött eller fisk att besöka dem under en annan årstid!
Under hösten är det råvaror och vilt från skogen och på vinter och vår är det tema nordiska haven. Man har tre stora fisktankar med levande havsdjur som kungskrabba och sjögurka.
Vårmenyn 2018 hos Noma
Mest omtalat från vårens meny är en torsk som serveras i 19 olika styckningsdetaljer och till den en myrpesto! Några fler exempel från vårens meny från Nomas Instagram:
https://www.instagram.com/p/BhuPmfOntg5/?taken-by=nomacph
https://www.instagram.com/p/BgYontGA-YI/?taken-by=nomacph
https://www.instagram.com/p/Bfd1RSPH3HR/?taken-by=nomacph
Att åka en helg till Köpenhamn i höst och testa Nomas skogsmeny vore riktigt kul. Jag har en god vän som bor där så jag ska se om han har kontakter som kan boka ett bord – för som vanligt är det fullbokat på Noma!
Läs mer på noma.dk