I veckan var jag åter med ett nytt gäng på Punk Royale café, bakfickan till Punk Royala. Det är så tacksamt att ta med eller tipsa vänner eller kollegor hit – alla verkar liksom jag älska konceptet och maten.
Punk Royale Café har en 10-rättersmeny för ynka 400:- (500 på fredagar och lördagar). Till det köper man valfria drycker. På Stora vanliga punk Royale är priset 1.800 för en 20-rättersmemy inklusive dryck, ett par hundra billigare tisdag-torsdag.
För en vardagskväll som vi var ute passade caféet klart bättre och det är även enklare att få bord här.
Punk Royale Café – fortsätter att överleverera
Röken från flera rökmaskiner ryker ända ut på gatan och inne i restaurangen ser man inte klart längre ön några meter. Det gör att det blir en mer intim och avslappnad, på samma sätt som rökmaskiner på nattklubbar gör att många släpper loss lite extra.
Vi började med en varsin öl och sedan blev vi erbjudna att toppa vår meny med kaviar och iskall vodka att inleda med. En favoritstart från menyn på vanliga Punk Royale och en riktig humörhöjare, så det lade vi till!
Sedan började rätterna komma in, till en början i högt tempo. En liten läcker kalvtartar, ”varma koppen”, räkspett och löjromstacos. Så gott!
”Gapa” sa servitrisen och matade oss med varsin sked. Märklig känsla och inte det godaste sättet att äta – men jäkilgt kul och annorlunda grepp!
Inför nästa del av menyn fick vi in plasthandskar och en servering rykande varm majs med smör och tryffel. Strax därefter små kryddiga vaktellår med majonnäs.
Vi bytte ölen mot ett litet glas sött vitt vin inför ännu en av Punk Royals paradrätter – anklever med smilies på smörstekt brioche. Fortfarande galet gott!
En liten bit perfekt tillagad vit fisk (torskrygg?) var god och vällagad, men det som stack ut minst på hela menyn. Mer som en vanlig restaurangrätt.
Menyn fortsatte med variation på sparris, en ny rätt jag inte ätit här tidigare som var riktigt lyckad.
Desserter på Punk Royale Café
Varför ändra ett vinnande koncept. ”Bullar med mjölk” är små nyfriterade kanelbullar med en kula vaniljglass. Så gott!
Sista rätten var verkligen en pampig final, där man startade med att flambera ananas vid bordet med meterhöga lågor.
Fortfarande en matupplevelse som är svårslagen. Har ni inte ätit här ännu – boka bord!
Var på caféet för några veckor sedan, tidigare bara varit på restaurangen. Håller med om att klassen är nästan lika hög och upplevelsen grym. Så prisvärt också!
Ja, håller verkligen med. 400:- för denna meny är verkligen ett fynd – mindre är vad en huvudrätt kostar på Sturehof!