Vi har följt Kockarnas Kamp på Tv4 och gillar verkligen Karl Ljung, en av de mest karismatiska kockarna i tävlingen. När jag hörde att han öppnat Hillenberg – en ny krog på Humlegårdsgatan 14 i Stockholm – blev jag därför sugen på att testa den.
Så, en regnig måndag beger jag mig med ett gäng vänner till Hillenberg. Den har fått lite blandade omdömen från bekanta som varit där, så det var inte med så höga förväntningar som jag gick dit. Först går jag av misstag förbi lokalen, där det tidigare låg en inredningsbutik. Inne i lokalen möts man av en stor bar med plats för 50 personer där det finns en speciell barmeny. I matsalen ryms 100 gäster och det är gott om plats mellan borden så man inte hör exakt vad grannbordet pratar om. Det finns dessutom ytterligare en matsalsdel som dock endast är öppen på helgerna än så länge. Nordisk inredning framtagen av Okidoki! Arkitekter och konsten på väggarna kommer från Emanuel Röhss.
Till förrätt tar vi in bland annat Skaldjurstoast med hummer, krabba, räkor, kronärtskocka och tryffel (185.-) och Ankleverterrin med äpple, valnötter, Calvados och brioche (190:-).
Till varmrätt testar vi bland annat Filé och långkok på höstlamm med rotfrukter, sötsur dillsås och äpple (275:-) och Långkokt oxkind med sidfläsk, Karljohansvamp, morötter och potatispure (245:-). Även dessa rätter är vällagade även om oxkindsrätten påminner mer om en Boeuf Bourguignon.