Restaurang Bacchanale – ny krog från Främmat-gänget

Dela inlägget:

Restaurang Bacchanale öppnade 2024 på Ringvägen och bakom krogen står gänget som driver restaurang Främmat i Vasastan. Till skillnad från Främmat, som har en mycket enkel inredning, har Bacchanale satsat lite mer på miljön. Naket och avskalat men snyggt – rå betong, omålat trä, enkla stolar och bord utan duk. Maten påminner dock om den på Främmat – innovativa rätter som är tänkta att delas vid bordet.

Restaurang Bacchanale - ny krog från Främmat-gänget

Restaurang Bacchanale

Jag och två vänner besökte Bacchanale en vanlig onsdag och redan vid 18-tiden var det fullsatt. Vi började med att kika på dryckeslistan, som innehöll flera spännande öler jag inte sett någon annanstan och ett bra utbud av naturviner.

Sedan gick vi vidare till menyn. Här fanns ett tiotal förrätter och huvudrätter, en osttallrik samt ett par desserter. Dessutom fanns en griffeltavla med några tillfälliga rätter och möjligheten att lägga till anklever på valfri rätt.

Jag frågade vår servitör vilka rätter som var mest populära och beställde några av dem han rekommenderade som godast. Vi frågade också om rätterna var stora nog att dela på tre, och han försäkrade oss om att de var det. Till maten beställde vi passande naturviner på glas.

Den första rätten vi fick in var en råbiff med dill och ett kryddigt brödcrunch – riktigt god.

Nästa rätt var anklever på brioche med en karamellig ananassås, men tyvärr hade såsen gått lite för länge och nästan blivit till knäck. Märkligt att det inte uppmärksammades innan servering.

Restaurang Bacchanale - ny krog från Främmat-gänget

Tredje rätten var kvällens höjdpunkt – fromage de tête. En fin havskräfta med färska örter på en lövtunn skiva av fet, pepprig terrin. Denna var dock ganska liten för tre personer att dela, så jag skulle rekommendera att beställa in två för att få en halv var.

Restaurang Bacchanale - ny krog från Främmat-gänget

Därefter kom paradrätten på menyn – en fläskkotlett på ben, serverad med en fräsch, enkel vintersallad med kål och sardeller. Kotletten var god och saftig, men jag hade väntat mig en lite mer spännande rätt än denna som mer påminnde om en köttbit på Brutalisten.

Vi avslutade med att dela på en tallrik med ost, som kom in helt utan presentation. Att få en kort introduktion till ostarna (som heller inte skrevs ut på menyn) tycker jag är det minsta man kan förvänta sig.

Restaurang Bacchanale - ny krog från Främmat-gänget

Sammanfattningsvis var det en trevlig kväll med några höjdpunkter, men också några rätter som inte riktigt levererade. Bacchanale har en mysig atmosfär, trevlig personal och ett bra dryckesutbud, men vissa rätter levde inte upp till förväntningarna, och jag saknade överlag mer presentation av rätterna vi serverades. En intressant krog – men jag känner mig inte så lockad att återvända.

Fler nya krogar på söder

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Table Today – en ny app för spontana restaurangbesök

Efter succé i Danmark lanseras nu appen Table Today i Sverige. Med denna app kan man enkelt se...

The Comodo – Boutiquehotell i Bad Gastein

The Comodo är ett boutiquehotell i Bad Gastein där vi bodde under en långweekend i Gastein. Det är...

Offpist i Sportgastein – Ett paradis för puderälskare

Nyfiken på Offpist i Sportgastein? Sportgastein är ett av Österrikes allra bästa områden för offpist och ett riktigt...

Skidresa till Bad Gastein – ett skidparadis i Österrike

Skidresa till Bad Gastein – ett skidparadis i Österrike Funderar du på en skidresa till Bad Gastein? Detta är...