Nyligen öppnade Restaurang Karamell på Skeppsbron i Stockholm, med en stor uteservering med utsikt över vattnet, såväl som en rymlig matsal inomhus. Här serveras små- och mellanrätter som anpassas efter säsong, med tydliga drag från medelhavet med svenska inslag. Bakom restaurangen står Christos Neo som även äger restaurang Glashuset
Menyn på Restaurang Karamell
Jag var på en presslunch för att provsmaka lite från menyn och detta var riktigt gott. Små snacks som strutar fyllda med löjrom eller anklevermousse – en lyxig start på vilken middag som helst.
Mellanrätter som råbiff, laxtartar eller vitello tonnato och lite större rätter som en mustig högrevsragu med pasta eller majskyckling med aubergineterrine.
Bland desserterna på Karamell jobbar man just nu med att ta fram en dessert som lever upp till namnet, men redan nu finns en frasig nötkaka med kardemummaglass på menyn som var en perfekt söt avslutning.
Restaurang Karamell:
Adress: Skeppsbron 25
Öppet: Måndag – Torsdag: 11.30 – 00.00, Fredag: 11.30 – 01.00, Lördag: 12.00 – 01.00, Söndag: 12.00 – 00.00