Det är bra drag redan i baren vid entrén, fullt med folk som sippar på cocktails och champagne. En DJ spelar soft house och en stor ballong i guld med siffran 2 symboliserar att Kasai firar två år denna helg. Det var knappt två år sedan jag och min fru var här sist, då på min födelsedag, så vi är båda nyfikna på hur konceptet och maten utvecklats sedan dess!
Hovmästaren visar oss till vårt bord längst in i lokalen. De första andra gäster är kompisgäng på runt 6-8 personer, men det finns även några andra par förutom vi.Själva lokalen går sobert i svart, marmor, massor med levande ljus och rosa blommor. Musiken är i denna del av lokalen lite lägre så man kan prata utan problem!
Restaurang Kasai – Japansk dinnerclub på Linnegatan
Vi börjar med ett glas bubbel medan vi kollar in menyn. Japanska smaker – sushi, sashimi, robata – men för att slippa välja tog vi in en varsin Omakasemeny med lite av varje. Till det ett matchande vinpaket (i alla fall jag, min måttliga fru tog i vanlig ordning in ett glas vin bara.
Rätterna kom in 2-3 stycken i taget. Jag serverades ett glas kraftig bourgogne som var perfekt till de första rätterna – edamebönor, Spicy Tuna som är en bit krispigt ris med tonfisk och sist shrimp tempura. Grym start!
Nästa rätt var små läckra hummertacos och en svart bun fylld med pekinganka.
Efter dessa smårätter är det dags för ett rosévin och sushi. Lax, tonfisk, havsabborre med mera i små fina bitar med bra ris och mjäll fisk.
Till skillnad från de mer avskalade japanska restauranger jag varit på den senaste tiden med klassisk sushi är detta en modernare variant toppad med t ex majonnäs och rom. Smarrigt!
Shabu Shabu på Kasai
Shabu Shabu är ett traditionellt japanskt sätt att tillaga och äta mat, där man i buljong vid bordet tillagar tunna bitar kött och grönsaker. Kul att pilla med och supergott med så här fina råvaror. Till Shabu Shabun ett Cotes du Rhone. Mums!
Efter denna fantastiska rad rätter var vi bägge väldigt mätta, men det fanns lite plats för den avslutande desserten – chocolate dome och till den ett glas sött gewurztraminer.
Ah, så himla gott!
Sammantaget om Kasai
God och vällagad japansk mat med en modern touch. Inga svåra smaker eller råvaror som man får på de lite mer ”genuina” japanska krogarna (som dock är gott och intressant på ett annat sätt). Jag gillar bägge varianterna, men så är jag en stor fantast av japansk mat och har lärt mig uppskatta allt!
Trevlig service och glad och uppsluppen stämning bland gästerna.
Pris: Stor Omakasemeny: 750:-. Matchande vinpaket 650:-.
En trappa ner – Ochaya
Ochaya är Kasais dinner club en trappa ner med lite högre musik, uppträdanden och shower. Vi gick ner hit en sväng efter middagen, härlig feststämning och samma god mat som uppe i restaurangen. Perfekt för en kompismiddag!
Dinner Time Stories på Kasai
Jag var på Dinner Time Stories när det just kom till Sverige, då i form av en pop-up på Tak. Intresset var så stort att man sedan flyttade Dinner Time Stories till Kasai och här körs samma koncept tre dagar i veckan, men med maten tolkad av Kasais kockar. Til våren kommer ett nytt Dinner Time Stories hit, då ska jag absolut boka en tid för detta är en middagsupplevelse utöver det vanliga!
Adress: Linnégatan 18 på Östermalm i Stockholm.