Hobo hotel är ett av de nya spännande hotell som nyligen öppnat vid Brunkebergstorg i Stockholm, i det kvarter som kallas Urban Escape. På taket av hotellet (men via en egen ingång) ligger restaurang Tak som vi testade strax innan öppningen men det finns även en egen restaurang på Hobo hotel med höga ambitioner som vi testat – häng med!
Restaurangen på Hobo Hotel
Hobos restaurang ligger i entréplanet på Hobo Hotel och man passerar den simmiga hotelbaren på vägen. Ett plan upp finns ytterligare en bar där en DJ lirar musik och det är bra AW- stämning när vi kommer hit vid sjutiden! Vi slår oss till bords längst in i matsalen och kollar in menyn. Här finns några snacks och så sju mellanrätter på menyn. Dessa sju rätter kan man prova i en avsmakningsmeny för bara 365:- (ex dryck). Vi tog såklart in denna meny!
Vi inledde middagen med en coctail från deras Hobo-meny. Vår servitör berättade lite om namnet Hobo som betyder Luffare. Liksom luffare i Sverige tipsade varandra om vilka hus det var värt att knacka på hos med tecken som de ristade in utanför husen gjorde kringflackande Hobos i USA detsamma och drinkarna på Hobo har inspirerats av dessa med namn som ”Gentlemen” och ”Man with a Gun”. Vi valde en varsin Gentlemen som var en snygg silad drink sötsur drink med bra bett från svensk äppellikör och tequila.
Avsmakningsmeny på Hobo Hotel
Innan maten kom fick vi in en bricka med en rejäl bit av deras hembakade bröd med fänkålssmör och ett chips med svampkräm, underbart bröd och läckert chips.
Sedan kom rätterna in, de flesta i en gemensam tallrik som vi delade på. Det blev inte så många tuggor per rätt, men med sju rätter blev det alldeles lagom. Överlag exakt den typ av kreativa rätter som jag uppskattar mest när jag äter ute, med goda smakkombinationer jag inte skulle kommit på själv. Kolla in bara!
En av de få råvaror jag verkligen har svårt för är kalvbräss, men i denna panerade och friterade tappning var det riktigt gott!
Denna meny var så. himla. bra. Fräscha och intressanta rätter, med bra råvaror och intressanta kombinationer. Ska ni hit och bara välja några rätter var mina favoriter råbiffen, den grillade hjärtsalladen med gurka och kalvbrässen. Långt ifrån den vanliga menyn på ett hotell, mer som en avslappnad finkrog i stil med Lilla Ego, Agrikultur eller Fotografiskas restaurang med stort fokus på grönsaker. Avsmakningsmenyn för 365:- är klart ett fynd.
Desserterna på Hobo Hotell
Vi beställde sedan in två av deras desserter att dela på, även de helt för oss nya kombinationer och supergoda. Vi testade Frusen änggsyra med matcha och ett marrängflarn som serverades med kall grädde som hälldes över vid bordet och Älgsörtsglass med hallon och smala marängstänger. Söt-sura, supergoda och uppfriskande desserter. Vill man bara ha något litet till kaffet är dock de små läckra dumle-tryfflarna som kom till kaffet gudomliga. Till desserten tog vi in ett litet glas svensk is-cider -supergott!
För att göra en helkväll av detta avslutade vi middagen med ännu en drink – Man With A Gun med gin, punsch och bitter.
Inredningen på Hobo hotels restaurang
Det är en mix av stilar i restaurangen, med textilier på en vägg, rutmönster på en annan, konstverk på den tredje och helt vitt på en fjärde. Vissa bord i trä, andra med mässingsskiva och flera med granitskiva. Det som tar mest uppmärksamhet är det stora bakgrundsupplysta konstverket på den ena väggen. Klart annorlunda när man börjar kolla på detaljerna!
Sammantaget om Hobos restaurang
Jag kan verkligen rekommendera en middag här om ni gillar den typ av mat som ni kunde se ovan, med fokus på grönsaker, intressanta och oväntade smakkombinationer!
Hotell och rummen på Hobo
Hur är resten av hotellet då? Jag gjorde ett reportage om det innan öppning som ni hittar här, men nu i helgen ska vi faktiskt köra en ”staycation” och bo en natt på detta nya hotell. Så nästa vecka kommer det en recension av rum och frukost!