En stor fördel med att bo mitt i Verbier som vi gjorde är närheten till massa bra restauranger. Vi testade ett par olika, från de med rustik alp-mat som raclette och fondue, mellanpriskrogar med fisk och pilgrimsmusslor till riktig fine dining. långt ifrån ett heltäckande test av Verbiers krogar såklart, men bra exempel på nivån på krogarna här!
La Pergola
La Pergola ligger mitt i byn och är en italiensk familjerestaurang specialiserade på bland annat en ”ät-allt-ni-kan-pasta” som serveras till minst två personer och består av en stor skål spagetti med sex olika såser till. Jag och min son kände oss manade att prova och även om vi inte generellt brukar äta så mycket pasta kändes det som ett väl valt tillfälle med perfekt kokad spagetti och flera mycket goda såser.
Vår dotter tog en köttbit som var god och min fru en risotto som också var riktigt god och rustik. Vi blev rejält mätta alla fyra kan man säga. Restaurangen kändes rätt enkel, med en kombination av ljust målade väggar med vinrankor och furuväggar- och tak, men var ändå gemytlig och det fylldes på snabbt med gäster.
Generellt var det väldigt fullt på restaurangerna under den tiden vi var där, dvs över nyårshelgen, så att boka bord rekommenderas!
Läs mer på deras hemsida här.
La Caveau
Mysig klassisk alprestaurang som fokuserar på raclette och fondue. Då vår dotter inte äter vanlig ost valde vi en buljongbaserad fondue i vilken vi kokade kött och kyckling. Till köttet kom det in flera olika såser, pommes och sallad. Till ostfonduen kommer det små kokta potatisar som vi också beställde in till vår dotter. Helt fullsatt och härlig stämning! Enorma portioner kött, så vi skulle klarat oss på 2 eller 3 portioner.
Cordée des Alpes
Cordée des Alpes är namnet på ett av Verbiers lyxhotell som också har en restaurang med samma namn. Den har 15 av 20 poäng i Gault Millau (Europas motsvarighet till White Guide) och är en av Verbiers mest populära finkrogar.
Hit gick jag och min fru en kväll för en date (medan barnen fick mat hemma innan vi gick). Verbier har flera dyra finrestauranger och Cordee des Alpes en en av dessa. Men så var också maten lite extra med fina råvaror omsorgsfullt tillagade och en härlig stämning. Hit går man för att fira!
Vi valde en varsin förrätt och huvudrätt och var sen för mätta för efterrätt. Innan förrätten kom det in gott bröd och smör och en liten amuse bouche.
Helt fullsatt även på denna krog, där många större sällskap tog in deras paradrätt – en stor biff med pommes och bea för 2-3 personer. 150 CHF.. Vår nota med en flaska vin gick på 2.200 CHF.
La Rouge Verbier
La Rouge är en av Verbiers absolut mest populära after ski-ställen men har även en ”vanlig” lugn restaurang en trappa ner. som är nästan lika poppis. Vi var här både för att ta en öl på after skin och senare för att testa maten och detta är ett ställe ni inte ska missa i Verbier.
After Ski på Le Rouge
Middag på La Rouge
Restaurangen på bottenvåningen av La Rouge är inte den dinnerclub man skulle kunna tänka sig sitter ihop med stans mest kända after ski, utan en lugn, mysig, modern alprestaurang inredd med trä och fårskinn över stolsryggarna.
Pilgrimsmusslor Forell med sötpotaispuré
Gott och trevligt nere i restaurangen, galet ös uppe i after skin om man är sugen på det.
Vinabagne
Denna vinbar har ett stort utbud av skaldjur och hit gick vi på nyårsafton för ett glas vin och några ostron innan vi gick vidare hem för att laga nyårsmiddag. Stort utbud av vin på glas, ett perfekt ställe för en lite mer sofistikerad after ski!
W Verber
Hotellet W i Verbier har vunnit pris som världens bästa skidhotell flera år i rad, så det var givet att vi skulle gå hit och kolla in det! Jag kollade upp vad det skulle kosta att bo här innan vi bokade vårt boende och det låg på 250.000 SEK för 6 nätter, så det funkade inte riktigt med vår budget, men en drink och lite chark här fick plats!.
Hotellet andas verkligen lyx och är dessutom ett av få hotell i Verbier som har ski in/ski out. Stort spa, egen after ski med DJ och en stor bar de kallar ”livingroom” där vi tog vår drink. Kul att kolla in och drömma om att bo här nästa gång! Här finns fem olika restauranger med olika teman, dock ingen med klassisk alpmat!
Detta var såklart bara ett smakprov på allt Verbier har att erbjuda i restaurangväg, men ger ändå en liten bild. Inga sunkhak, utan bra nivå över lag – och priser därefter!
Priserna på restaurangerna i Verbier.
Priserna på maten ligger från 20-25 CHF för en varmrätt på de rustika krogarna till det dubbla på den finkrog vi var på. Drycken kostar ungefär som hemma i Sverige på motsvarande typ av krog, troligen på grund av lägre alkoholskatter!
Det verkar inte vara kotym att lägga så mycket dricks, de flesta restauranger drog direkt exakt den summa som var på notan (till skillnad från i Sverige där man oftast ombeds skriva in totalsumman själv). Totalt sätt faktiskt billigare på restaurang än vad jag hade trott innan vi åkte hit, även om det är aningen dyrare än i Sverige. Men vi åt även en del middagar hemma i lägenheten vi hyrde vilket minskade det totala matkontot. Priset på råvaror i affären närmast oss var ungefär som på de små butiker som vi handlar oftast på hemma i Stockholm.