Satsumas Sour recept – Fredagsdrinken

Dela inlägget:

Äntligen fredag och dags för Fredagsdrinken som idag är en riktig C-vitaminbomb! En Satsumas Sour, som är en mjukstart på julsmakerna för alla som vill vänta med glögg till en bit in i December. Denna Satsumas Sour är en mer smakrik och lite sötare variant av ev klassisk sour, men även lite mer bitter. En klart intressant och god drink att skaka ihop för att mjukstarta smaklökarna inför julen!

Satsumas Sour

Satsumas Sour

Satsumas Sour
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 2 minuter
Måltid Drinkar
Kök Medelhavskost
Portioner 1

Equipment

  • 1 Shaker
  • 1 Mudlare
  • 5 stora isbitar

Ingredienser
  

  • 3 st Satsumas 2 till drinken, några extra klyftor för dekoration
  • 1/2 st citron
  • 2 cl sockerlag
  • 4 cl gin
  • 1 st äggvita

Instruktioner
 

  • Mosa Satsumas
  • Pressa citron
  • Häll satsumas, citron, sockerlag, gin och äggvita i en shaker
  • Torrskaka drinken först utan is
  • Lägg i is och skaka drinken kall
  • Sila av och dekorera med några satsumasklyftor
Keyword Satsumas, Satsumas Sour, Sourdrinkar

Satsumas Sour till adventsminglet

Denna Satsumas Sour är även en perfekt drink att bjuda på när ni har adventsmingel mingel om någon vill ha något mindre sött med lite mer bett!

Vad är en Satsumas och var kommer de ifrån?

Satsumas är små citrusfrukter som är känt för sin sötma och enkla skal som gör dem lätta att skala. Dessa små frukter härstammar från Japan och är en typ av mandarin som trivs i varmare klimat.

Deras skal är löst och lätt att skala av handen, vilket gör dem till en populär favorit bland både vuxna och barn. Medan de är små i storlek är smaken av satsumas stor. De är sötare än andra citrusfrukter, vilket gör dem till en perfekt snack för dem som vill ha något fräscht och smakrikt.

Dessutom är de packade med C-vitamin och fibrer, vilket gör dem till en hälsosam tillskott till kosten – eller till en sour drink. Dess användningsområden sträcker sig bortom att bara vara en godbit att äta rakt upp och ner eller att ha i en drink. Satsumas kan användas i sallader för att ge en söt och syrlig smak eller pressas till saft för en uppfriskande dryck. Dess saftiga segment är också perfekta för att dekorera desserter eller för att lägga till smak och färg i en fruktsallad.

Den lilla storleken och den söta smaken gör satsumas till en mångsidig frukt som är enkel att äta och som kan njutas av på många olika sätt. Medan säsongen för satsumas är relativt kort, brukar deras ankomst under hösten och vintern vara något att se fram emot och njuta av medan de är på sin saftigaste och bästa punkt.

Kolla in Satsumas Sour på Youtube

Fler fredagsdrinkar

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Michelinkrogar i Bangkok – jag testar den billigaste Michelinkrogen hittills

Det kryllar av Michelinkrogar i Bangkok, och nyligen fick staden sin första trestjärniga Michelin-restaurang - Sorn. Men det...

Cykeltur i Bangkok med ABC Amazing Bangkok Cyclist

Jag har varit i Bangkok flera gånger, kollat in tempel och marknader, shoppat, promenerat omkring i folkmyllret, besökt...

Sivatel Hotel Bangkok – lyxigt, hållbart hotell med takpool mitt i Bangkok

Vi bodde en natt i Bangkok på Sivatel Hotel Bangkok under senaste resan till Thailand, där vi först...

Saker att göra i Nan i Norra Thailand

Efter två dagar i Phrae i norra Thailand fortsatte vi till staden Nan, som ligger två timmar bort...