Nu har det som troligen är Stockholms mest exklusiva cocktailbar öppnat – Le Bar som är syskon med finkrogen La Tour. Uppe på 23:e våningen i DN-skrapan på Kungsholmen hittar man denna nya bar. Tänkt att vara en plats för en fördrink innan en middag på La Tour, men även en exklusiv cocktailbar man kan boka bord på för att bara dricka några goda drinkar eller varför inte champagne. Och till det ta in några av de exklusiva aptitretare som finns på menyn.
Jag tog med en kompis för att testa denna nya bar – och det var en fantastisk upplevelse. Lite grann samma känsla som i Ben Fiddich bar i Tokyo jag letade upp sist jag var där. Som att detta var en plats inte så många känner till, med sober inredning, nedtonat ljus, proffsig men avslappnad service och stort fokus på innovativa cocktails.
Stockholms mest exklusiva cocktailbar
Vi tog plats vid baren och lät den ambitiöse bartendern David Arnarsson guida oss genom kvällen. Han föreslog att vi skulle starta med ett glas champagne och vad kan passa bättre i denna miljö? Till det ett fat med fina oliver som alla gäster bjuds på här.
Sedan fortsatte kvällen med att prova några av de aptitretare som finns på menyn – matchade med klart innovativa cocktails från David.
”Steak frites” (350:-) är en minitartar på svensk hängmörad biff på en mjuk potatiskaka, med en generös sked ostreticacaviar. Gougères á La Truffe Noire (295:-)är små bakelser fyllda med ankleverparfait och tryffel. Så läckert och passade perfekt till den goda, torra, brödiga champagnen.
David skakade ihop en frisk cocktail på gin toppad med samma champagne och till den fick vi in La Tours urval av charkuterier (400:-). Parma, lardo , coppa och en helt fantastisk mörk torkad chorizo.
Nästa lilla rätt var Le Bars varma hummertoast – en brioche med hummerstuvning, spenat och espelettepeppar (295:-). Riktigt läcker – kanske en av de godaste hummertoasts jag ätit.
Vi fortsatte med cocktails och den som David var mest nöjd med. En ”Sakura Bloom” på bland annat körsbärslikör och körsbärsbloms-te. Det var även min favorit – med tydlig körsbärssmak utan att bli för söt och en svag bitter underton av te.. Till den en kalvbrässragu med smördeg och murklor fyllda med kycklingmousseline (295:-). En perfekt matchning och ännu en riktigt läcker liten rätt.
Vi avslutade med en till spännande cocktail – ”La Tour Brandy Punch” på två sorters cognac, mirabelleplommon, citron och apelsin, som fått massa smak av frukterna, men som sedan filtreras så den blev helt klar.
Vilken kväll. Sån skön, internationell atmosfär. Otroligt goda cocktails och läckra smårätter. Det finns även färdiga små paket med tre smårätter som köket väljer ut (895:-) som man kan matcha med tre olika glas champagne (985:-) eller 3 olika cocktails (645:-).
Att dricka några cocktails eller skumpa med matchande tilltugg kostar helt klart en slant. Och tilltuggen är just små aptitretare man äter i en eller ett par tuggor.. Så hit går man inte för att det är billigt, utan för upplevelsen när man vill fira något speciellt. Och en perfekt start på en middag inne på La Tour.
Och angende priserna – jämför man med att köpa en resa till Japan för att få samma upplevelse så är ju detta ett fynd! Ni hittar deras websida här.
[…] Uppdaterat 24/3: Nu har jag varit och testat Le Bar – läs det inlägget här! […]