Efter succé i Danmark lanseras nu appen Table Today i Sverige. Med denna app kan man enkelt se vilka restauranger som har lediga bord samma dag – och dessutom få 1/3 rabatt på maten. Det unika med appen är att den endast inkluderar noggrant utvalda restauranger med höga betyg från gäster Från start är det restauranger i Stockholm som finns i appen. Det är fasta menyer man kan boka och man kan alltid se exakt vilken meny det är innan man bokar.
För restauranger innebär appen en möjlighet att fylla tomma bord på kort varsel, och för gäster är det ett smidigt sätt att upptäcka nya favoriter eller återbesöka klassiska restauranger till ett förmånligt pris.
Spontan middag med Table Today
I fredags bestämde min fru och jag oss för att gå ut och äta, då vår dotter skulle ha vänner hemma. Vi öppnade Table Today-appen och skrollade igenom utbudet av lediga bord. Bland alternativen fanns bland annat Ulla Winbladh, Tak, Kasai och Smak. Den sistnämnda restaurangen hade vi inte besökt på länge, så vi bokade och betalade en femrättersmeny på Smak direkt i appen och några timmar senare promenerade vi ner till restaurangen.
![Table Today - en ny app för spontana restaurangbesök](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8770-538x1024.jpg)
![Table Today - en ny app för spontana restaurangbesök](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8771-504x1024.jpg)
![Table Today - en ny app för spontana restaurangbesök](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8772-644x1024.jpg)
![Table Today - en ny app för spontana restaurangbesök](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8796-768x1024.jpg)
![Table Today - en ny app för spontana restaurangbesök](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/Skarmavbild-2025-02-08-kl.-11.09.48-709x1024.jpg)
Restaurang Smak – klassisk avsmakning
Restaurang Smak ligger centralt men lite undangömt på Oxtorgsgatan, ett stenkast från Hötorget. Restaurangen har en stor, elegant lokal med högt i tak och en inredning som känns lyxig och inbjudande.
![](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8838-1024x768.jpg)
Smak öppnades av Melker Andersson 1998 och var en av de första restaurangerna i Stockholm att introducera ett koncept med små avsmakningsrätter där varje rätt fokuserar på en specifik smak. Restaurangen har hållit fast vid sitt koncept genom åren och erbjuder fortfarande rätter baserade på utvalda smaker. I vårt paket via Table Today ingick Chef’s Choice – en meny med fem utvalda smaker. Vi valde även ett matchande vinpaket med fem viner i små glas om 6 cl.
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8812-768x1024.jpg)
Chef’s Choice på restaurang Smak – fem smaker
Vinerna serverades två i taget, vilket gjorde det möjligt att prova och jämföra två olika till respektive rätt, vilket jag tycker är så kul. Den första smaken var “Dragon” – en kombination av picklad gulbeta, tunna stavar krispig friterad potatis, dragonolja och fluffig bearnaise. Till det ett glas torr Grüner Veltliner, som passade perfekt.
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8814-768x1024.jpg)
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8817-768x1024.jpg)
Nästa rätt var “Chili” – en råbiff på oxe med purjolök och tunna skivor kålrabbi pudrade med chili. Till detta serverades ett glas Riesling, som passade utmärkt.
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8821-819x1024.jpg)
Den tredje rätten, “Citrongräs”, bestod av en timbal perfekt ångad torsk, ett mos av rättika och ett asiatiskt kokosskum. Till det ett glas vitt Gavi di Gavi.
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8824-768x1024.jpg)
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8827-768x1024.jpg)
Kötträtten i menyn var “Ingefära” – oxfilé, pommes paille, shiitake och miso, serverad med ett glas Can Sumoi.
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8829-768x1024.jpg)
Finalen var “Kokos” – en seg mochi med ananas, långpeppar och en skiva maräng. Till det ett glas Moscato d’Asti.
![Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8833-768x1024.jpg)
En riktigt god meny med spännande rätter, goda viner och precis lagom storlek på portionerna. Och lokalen är verkligen så mysig!
![Table Today - en ny app för spontana restaurangbesök. Vi provar appen och testar samtidigt Chef's Choice på restaurang Smak](https://www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2025/02/IMG_8835-1024x768.jpg)
Pris och upplevelse
Chef’s Choice med fem rätter kostar i vanliga fall 695:-, men via Table Today fick vi den för 463:- per person. Det matchande vinpaketet kostade 450:- per person.
Sammanfattningsvis var det en smakrik och välkomponerad middag och med Table Today fick vi möjlighet att återupptäcka denna klassiska restaurang. Det är även smidigt att appen tydligt visar vilka restautranger som har lediga bord just den aktuella dagen – perfekt för en spontan middag om man även kan vara flexibel med vilken tid man vill äta.
Ladda ner appen idag och se till att dina spontana restaurangkvällar både blir billigare och godare. Läs mer och ladda ner appen via deras hemsida här.
Besöket gjordes i samarbete med Table Today – mina tankar och åsikter är som vanligt mina egna