Tengu Ramen är Stockholms senaste ramenställe. Det är krögarna som ligger bakom Café Nizza, Babette och Schmaltz som ihop med Jonas Lindgren (en av grundarna till Totemo Ramen) gör denna satsning, som blir ett av Stockholms största ramenställen sett till antal sittplatser. Här finns 50 sittplatser vid både bord och bardisk.
På lunchen serveras bara ramen och hit gick jag med min fru för att se om detta kunde vara lika gott – eller till och med bättre än Totemo Ramen.
Tengu Ramen – lunchen
Tengu Ramen serveras 4 olika ramen till lunch och till det kan man beställa deras egen kimchi, denna dag gjort på rättika och morot. som vi tog in och delade på.
Ramen kommer in rykande het, med fläsksida, sojamarinerat ägg och ett ark nori. En riktigt mustig och god buljong som man kokar själva från scratch, perfekt mör fläsksida i tunna skivor, enkla att dela med pinnarna och små tärningar med rättika. Jag tog den starkaste varianten – spicy niboshi – som var precis lagom het denna bistra vinterdag. Min fru den lite mildare Shoyo – riktigt god den med.
Till skillnad från Totemo ramen är det klart fler sittplatser här. Ramen – minst lika god. Och för oss som bor på Östermalm är detta klart närmare. Hit kommer vi absolut gå igen.
Lite dyrt som en lunch – 185:- kostar ramen på lunchen och kimchi 65:-. Men då och då, när längtan till Japan blir för stor, är detta klart något jag kommer att unna mig! På kvällarna serveras även andra rätter, mycket grillat – både kött och fisk – men även halvportioner med ramen. Många tänkta att dela vid bordet.