Tips på god glögg – vi testar fem sorter!

Dela inlägget:

Jag får ibland hem lite intressanta prover på drycker att testa för bloggen – och vi kompletterade med ett par till. Så på första advent samlande vi ihop lite vänner för avdentsfika och passade på att testa glöggerna mot varandra i ett försök att utse den bästa glöggen 2021 – av de fem flaskor jag hade hemma. Efter att ha testat julöler både i år och förra året så jag verkligen fram mot detta. Genom flera års vin– och whiskyprovande så har jag lärt mig vikten av en referens när man provar och att testa flera varianter av samma typ av dryck – för att tydligt se skillnaden.

Tips på god glögg – vi testar fem sorter!

I söndags bjöd vi över lite vänner, bakade massa lussekatter & mjuk pepparkaka, fröknäcke och fuskade med köpta pepparkakor. Till det en grönmögelost och en bit gruyere. Jag glömde fota allt gott fika men glöggen fick jag med på bild. För recept på lussebullar är inga problem att googla fram, men på glöggfronten händer det ständigt nya saker. En kul och god trend de senaste åren är glögg som inte är så sliskig och söt, utan lite torrare – med mer tryck. En favorit sedan tidigare i denna kategori är Edward Bloms glögg – men den visste vi redan var god!

De fem vi glöggsorter vi testade – och betyg:

Tips på god glögg
  • Skogsglögg” från Grythyttan – god och inte för söt. Betyg: 4
  • Åre” – en ekologisk glögg som kommer i tetra – var oväntat bra, med bra tryck och lite hetta. Till skillnad från öl där man vill ha en snygg flaska att ställa fram, på julbordet så serverar man ju inte glögg direkt från sin förpackning, så i detta läge kvittar det att det är en tetra. Betyg: 4
  • Blossas vanliga ekologiska glögg hade en lite kryddig, söt smak. Betyg: 3
  • Tegnérs & sons ekologiska glögg var också bra, klassisk. Den sötaste av de vi testade. Betyg: 3+
  • Mest intressant var Capionium, en glögg baserad på portvin, med tydlig smak av körsbär och port. Den funkar också bra kall, med en isbit och en skiva apelsin. Betyg: 5

Just att dricka glöggen kall som drink är en trend som växer allt mer. Dels i form av färdiga drycker, som Glöet – mousserade glögg. Men även drinkar med glögg, is och mousserande vin. Om inte en bra sak att göra med glöggen som är kvar efter julhelgerna när man tröttnat på varm glögg!

Läs mer om julen

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Michelinkrogar i Bangkok – jag testar den billigaste Michelinkrogen hittills

Det kryllar av Michelinkrogar i Bangkok, och nyligen fick staden sin första trestjärniga Michelin-restaurang - Sorn. Men det...

Cykeltur i Bangkok med ABC Amazing Bangkok Cyclist

Jag har varit i Bangkok flera gånger, kollat in tempel och marknader, shoppat, promenerat omkring i folkmyllret, besökt...

Sivatel Hotel Bangkok – lyxigt, hållbart hotell med takpool mitt i Bangkok

Vi bodde en natt i Bangkok på Sivatel Hotel Bangkok under senaste resan till Thailand, där vi först...

Saker att göra i Nan i Norra Thailand

Efter två dagar i Phrae i norra Thailand fortsatte vi till staden Nan, som ligger två timmar bort...